cookie-og-privatlivspolitik
05.06.2019.-Nykøbing F. Hallerne hvor starten på Folketingsvalget 2019 er startet.
(Foto: Flemming Keith Karlsen)

16

Billeder

Nykøbing F. Hallerne hvor starten på Folketingsvalget 2019 gik klokken 8.
Foto: Flemming K. Karlsen

Valg

- Jeg tror, at der bliver fuldt hus i dag

BILLEDSERIE: Folketidende var med, da valget blev ringet i gang i Nykøbing F. Hallerne.
05. juni 2019 kl. 09:04 Af Maria Juel Glasius

Det er Grundlovsdag, det er fars dag, og det er valgdag. Vejret er oven i købet godt, og rigtig mange har fri hele eller store dele af dagen.

- Der er ingen undskyldning for ikke at få lettet måsen og komme ned og stemme, siger Kurt Nielsen, der er valgtilforordnet i Nykøbing F. Hallerne.

Klokken er otte, og en lille kø på 27 personer har samlet sig ved indgangen til valgstedet. Ikke helt så mange som sædvanligt, men det gør nu ikke noget, mener valgstyrerformand Morten Koborg.

Han forventer, at vælgerne på sådan en fridag møder op jævnt fordelt over hele dagen frem for i de store ryk, man som regel ser på en normal arbejdsdag.

- Mange ser det som en pligt at stemme, så jeg tror, at der bliver fuldt hus i dag.

Annonce

3.760 er stemmeberettigede i Nykøbing F. Hallerne, og til at servicere dem er der 14 valgtilforordnede. De er først og fremmest borgere men også medlem af et parti eller en forening.

- For mange af os ligger politik meget nært. Og derfor er det helt fint at tilbringe tæt på 16 timer i en hal på sådan en valgdag, siger Morten Koborg.

Når klokken slår 20, bliver spandene tømt ud over tre langborde. Alle sedler foldes ud og fordeles i partier. Dernæst tælles de, og man sikrer, at antallet passer med antallet af vælgere, der har været forbi. Resultatet gives videre til kommunen, og så begynder fintællingen af de personlige kandidater. Det resultat ligger typisk først klar morgenen efter valget.

- Nogle af de øverste kandidater kan nok godt regne ud, hvordan landet ligger, når de ser antallet af stemmer på partiet. Men er man kandidat nummer fire eller fem, kan det godt give en søvnløs nat.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE