cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Valg

DF: Flyt til udkanten af Danmark og reducer din studiegæld

DFs Morten Messerschmidt, der lufter ideen om såkaldte tiltagszoner, hvor nyuddannede kan få en økonomisk gulerod. Han nævner blandt andet Lolland, som mulig tiltagszone.
24. maj 2019 kl. 08:48 Af Citathistorie

Annonce

Bosæt dig og tag job i bestemte kommuner i Danmark, og du kan få reduceret din studiegæld betragteligt.

Sådan lyder budskabet fra Dansk Folkeparti i et nyt forslag, som skal hjælpe kommuner, der har det økonomisk svært, med at tiltrække private arbejdspladser og højtuddannet arbejdskraft.

Det er Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, der lufter ideen om såkaldte tiltagszoner, hvor nyuddannede kan få en økonomisk gulerod,skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Hvis man som nyuddannet flytter til, bosætter sig i og får job i en tiltagszone, så får man godskrevet en del af sin studiegæld. Den vil blive reduceret med 10 procent om året i op til fem år. Altså en potentiel halve¬ring, siger Morten Messerschmidt.

Han nævner blandt andet kommuner på Lolland og i Vestjylland som mulige tiltagszoner sammen med Halsnæs Kommune i Nordsjælland.

I Halsnæs møder forslaget opbakning fra kommunens socialdemokratiske borgmester, Steffen Jensen.

- Jeg synes, at det er et kreativt forslag. Hvis vi skal sikre for eksempel flere læger i kommunen, så er det en spændende incitamentsstruktur, hvor man kunne lave en prøveperiode for at se, om det kan virke, siger Steffen Jensen.

I følge Morten Messerschmidt har man i Norge afprøvet modellen og høstet positive erfaringer.

- Erfaringerne viser, at folk begynder at kigge til de kommuner, som før har været lavere på attraktionslisten, og når de først har bosat sig og fået job, så bliver de ganske ofte i kommunen, siger Morten Messerschmidt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Dyrere cigaretter 22. september 2019 kl. 20.56

AF: FREDDIE EHLERS

Diget ved Østersøen 19. september 2019 kl. 18.32

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

Annonce