cookie-og-privatlivspolitik
Janne Hansen stemplede tilbage og ind i Venstre samme dag, som Inger Støjberg valgte at forlade partiet, og hun vil da også meget gerne distancere sig fra det, hun beskriver som symbolpolitik og eksempelvis fejringer af udlændinge-stramninger med lagkage.
Janne Hansen stemplede tilbage og ind i Venstre samme dag, som Inger Støjberg valgte at forlade partiet, og hun vil da også meget gerne distancere sig fra det, hun beskriver som symbolpolitik og eksempelvis fejringer af udlændinge-stramninger med lagkage.
Foto: Anders Knudsen

Valg

Fra mange års spareøvelser til ny entré

En erfaren Venstre-kvinde melder sig tilbage på den lokalpolitiske scene til det kommende kommunalvalg.
28. april 2021 kl. 07:59 Af Kim Møller Pedersen

SAKSKØBING Skolebestyrelsesformand, leder af Sakskøbing Sportscenter samt mor til fire hjemmeboende drenge. For slet ikke at tale om bestyrelsesposter i både Sakskøbing Handelsstandsforening og Sakskøbing-Slemminge Håndboldklub.

Jo, et højt aktivitetsniveau hos en 47-årig og med egne ord selvtituleret "Sakskøbing-pige" på Enebærvej 1 fornægter sig ikke. Men derfor kan føromtalte aktivitetsniveau vel godt lige tage et par ekstra nøk opad, hvis den lokalpolitiske scene alligevel trækker for meget i én?

Det mener Janne Hansen i hvert fald. For det er hende, der nu igen har valgt at træde ind på den lokalpolitiske scene, som hun forlod for fire år siden. Ovenpå otte år som formand for børne- og skoleudvalget i Guldborgsund Kommune fik hun efter to perioder i det lokalpolitiske maskinrum fuld af skolelukninger og massive sparekrav nok og endte ikke bare med at forlade lokalpolitikken, men også med at melde sig ud af Venstre.


Skulle lukke syv skoler

- Man må sige, at jeg startede min tid som lokalpolitiker i orkanens øje med et første oplæg om at spare 350 millioner kroner og at skulle lukke syv skoler. Men jeg tror, det hjalp mig rigtig meget, at jeg selv havde børn i dagpleje, børnehave, sfo og skole. Jeg tror, jeg slap for meget, hvis man kan sige det sådan, fordi det jo var mig selv som forælder, der også blev påvirket af sparekravene, fortæller Janne Hansen denne fredag formiddag i stuen på Enebærvej, hvor 2009 og dengang 583 personlige stemmer ved det første kommunalvalg for en 12 år yngre Venstre-kvinde kan virke som enormt lang tid siden.

Det er det måske også, men de seneste fire år er der samlet fornyet energi til politik, og i fokus er stadig børn, unge, skole og familie. Det politiske erfaringsgrundlag - inklusive hvordan lokalpolitik påvirker "almindelige borgeres" hverdag - ligger også friskt til i hukommelsen. Ikke mindst på grund af de mange år med spareøvelser på et følsomt område.

Annonce

Masser af erfaring kom således til i kraft af en lokalpolitisk entré som formand for børne- og skoleudvalget foran en kæmpe sparekabale, der skulle gå op. Eller som Janne Hansen selv formulerer det efter at have taget mange åbne debatter og borgermøder om skolelukninger for år tilbage:

- Jeg tror godt, man kan sige, at jeg fik lov at få 10 års politisk erfaring på bare det første år i politik.

Artiklen er bragt i Folketidende 13/2-2021KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE