cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Flemming Keith Karlsen

Valg

Knuth rydder kalenderen

Det lokale folketingsmedlem Marcus Knuth (V) anede tirsdag morgen, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nok ville trykke på valgknappen senere i dag.
07. maj 2019 kl. 13:49 Af Jesper Bøgh

Annonce

Kort efter klokken 13 tirsdag gik statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Folketingets talerstol for et bekendtgøre, at det længe ventede Folketingsvalg bliver afholdt grundlovsdag onsdag 5. juni.
Men det lokale folketingsmedlem, Marcus Knuth (V), havde allerede tirsdag morgen luret, at det nok blev senere på dagen, at Løkke ville udskrive valget.

- Da jeg kom ned i Venstres gruppeværelse, lagde jeg mærke til, at Lars Løkke Rasmussen var nyklippet og så meget frisk ud. Da vi senere skulle i Folketingssalen til behandling af en række lovforslag, gik han med derned.

- Det undrede mig, fordi han ellers ikke skulle noget i Folketingssalen i dag. Men han gik med, og havde et tale papir med. Dér tænkte jeg da, om det mon ikke blev i dag, fortæller Marcus til Folketidende få minutter efter valgudskivelsen.

For Marcus Knuth betyder valgudskrivelsen nu, at kalenderen bliver ryddet.

- Tirsdag eftermiddag skulle jeg som Grønlandsordfører have fremlagt et lovforslag om opdatering af retsplejen i Grønland. Men alle behandlinger er med valgudskrivelsen annulleret og bliver først fremsat efter valget, fortæller han.

- Så nu vil jeg ringe rundt til dem, som skal hjælpe mig med plakater, og jeg vil også lægge vejen forbi Lolland for at sikre, at alt materiale er klar til, at vi på lørdag klokken 12 må hænge valgplakater op, fortæller Marcus Knuth, der tirsdag aften skal deltage i et debatmøde i Næstved.

Marcus Knuth havde i udgangspunktet også planer om at komme til Madens Folkemøde både fredag og lørdag på Engestofte Gods.

- Det håber jeg stadig at jeg kan. Men kalenderen bliver nu nulstillet. Det er lidt som i krig. Man har en veltilrettelagt plan, men når først krigen går i gang, så bliver alle planer ændret, lyder det fra Marcus Knuth.

Han mener i øvrigt, at det er godt, at valget til Folketinget ikke bliver afviklet sammen med valget til Europaparlamentet søndag 26. maj.

- Valget til Europaparlamentet er vigtigt, og det er vigtigt, at det også får plads. Så skal vælgerne også tage særskilt stilling til begge valg, lyder det fra Marcus Knuth.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce