cookie-og-privatlivspolitik
Marie Louise Brehm Nielsen og Henning Alfred Rasmussen fulgtes ud af Venstre, og siden har de stiftet og dannet parløb i byrådet for lokallisten Din Stemme.
Marie Louise Brehm Nielsen og Henning Alfred Rasmussen fulgtes ud af Venstre, og siden har de stiftet og dannet parløb i byrådet for lokallisten Din Stemme.
Foto: Anders Knudsen

Valg

Rebelpartiet mangler et bogstav

Din Stemme har brugt de sidste fire år på at konsolidere sig.
04. maj 2021 kl. 13:38 Af Birgitta Andersen

LOLLAND Sommeren 2017 var lettere tumultarisk for byrådsmedlemmerne Henning Alfred Rasmussen og Marie Louise Brehm Nielsen, der brød med Venstre.

Da røgen lettede, havde de to dannet en ny lokalliste til det forestående kommunalvalg. Begge blev valgt ind i byrådet for Din Stemme og er nu klar til valgkamp igen. Tiden siden valget er gået med at konsolidere lokallisten, der nu har cirka 100 medlemmer.

Din Stemme har prøvet at få så meget af deres politik igennem i byrådet som muligt.

- De tre år er gået, som vi havde forventet, med det udgangspunkt vi havde. Jeg synes egentlig, at vi har været pænt med i det hele, siger Henning Alfred Rasmussen.

De erkender, at det er svært at påvirke alle beslutninger, når de kun er to og ikke har sæde i alle udvalg.

Annonce

- En byrådsbehandling er et paradenummer og facit af nogle forhandlinger. Der bliver ikke ændret meget, når tingene er nået her til, siger Henning.

Derfor vil de gerne have selskab af flere "Din Stemme"-folk i byrådet. Så valget bliver vigtigt.

- Kandidater har vi en pæn håndfuld af. Jeg ville gerne op på nærmere de to håndfulde kandidater. Men det kan nås endnu, siger Henning.

- Vi skulle gerne blive en trio i byrådet, og en kvartet kunne også være fantastisk, siger Marie Louise.

Sikkert og vist er det, at de to findes på listen til kommunalvalget, ligesom Marie Louise atter stiller op til regionsrådsvalget.

Annonce

- Det her valg bliver valget, hvor vi får se, om vælgerne synes, der er behov for os. Vi har ikke længere nyhedens interesse, og vi har ikke en konflikt med Venstre længere. Den konflikt gav os nok en del af de stemmer, vi fik sidst, konstaterer Henning.

- Omvendt, så har vi denne gang mere end to måneder til at forberede os på valget. Det er rart, griner Marie Louise.

De mener, at der er en fordel i, at de som lokalliste ikke skal føre blokpolitik.

- Vi kan plukke det, vi synes, fra alle partierne. Så det er ligegyldigt, om der står A, V eller C på ryggen af den politiker, der siger det. Og kommer kammerat Kaare (Dybvad, indenrigsminister, red) med en udligning, vi kan bruge til noget, så tager jeg gerne armene i vejret for en socialdemokrat, siger Marie Louise, der ikke lægger skjul på, at Din Stemme er skuffet med stort "S" over regeringens udligningsreform sidste år.

Din Stemme er heller ikke imponeret over Socialdemokratiets adfærd i byrådet.

Annonce

- Vi har et stærkt Socialdemokrati og tre støttepartier, som følger blindt trop. Det medfører en magtfuldkommenhed grænsende til det arrogante. Vi fornemmer, at en hel del mennesker reagerer på det med en vis modvilje. Det kan godt give stemmer til os, siger Henning.


Vil ikke nøjes

Din Stemme vil ikke endnu pege på nogen borgmesterkandidat. De vil se, hvordan konstitueringsforhandlingerne går.

- Vi æder ikke bare de gnaveben, vi får smidt, og så fører den politik, vi får at vide, vi skal føre. Men, får vi politik igennem, går vi gerne med i en konstituering, siger Marie Louise.

De to har dog også ros til borgmester Holger Schou Rasmussens styrke i forhold til Christiansborg, og hans vilje til brede budgetforlig.

Når man spørger dem om, hvad man kan kende Din Stemme på i forhold til de andre lokallister, får man følgende svar:

Annonce

- Det er vigtigt for os at sige, at Din Stemme ikke er postnummerpolitik. Vi stemmer ikke efter det område, vi bor i. For os er Lolland Kommune ikke øst og vest, men én kommune, siger Marie Louise.

For en lokalliste med navnet Din Stemme er det vigtigt at få borgerne i tale.

- Hvis vi stemte dørklokker på Lolland og spurgte hr. og fru Jensen om, hvad Din Stemme var, så ville de nok tro, at det var en sang. Jeg er ikke sikker på, at vi er så kendt. Så der har vi en udfordring, siger Marie Louise Brehm Nielsen.

Din Stemme har dog et andet problem i valgkampen. De har ikke noget bogstav. Og de tør ikke vælge et af frygt for, at det så bliver nuppet af et landsdækkende parti.

- Det etablerede system er ikke ret flinkt ved lokallister. Vi kan ikke være sikre på at få et bogstav før kort før valget, siger Henning

Annonce

Det ender i hvert fald ikke med et V igen for nogen af dem.

- Nu er det her sat i gang, og har kørt i fire år. Så tager vi en periode mere.

Læs også artiklen: "- Vi ser os selv som borgernes vagthund"

Artiklerne er bragt i Folketidende 27/3-2021
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE