cookie-og-privatlivspolitik
Tomoko Nielsen og spidskandidat Leo Christensen sidder omgivet af Niels Nielsen, der har været med fra begyndelsen i Lokallisten Lolland, og lokallistens formand Jørgen A. Andersen.

2

Billeder

Tomoko Nielsen og spidskandidat Leo Christensen sidder omgivet af Niels Nielsen, der har været med fra begyndelsen i Lokallisten Lolland, og lokallistens formand Jørgen A. Andersen.
Foto: Jan Knudsen

Valg

Tomoko træder ind i lokalpolitik

Stiller op med japansk statsborger til kommunalvalget.
21. juni 2021 kl. 18:14 Af Palle Nevad Frandsen

LOLLAND - I 20 år har Tomoko Nielsen levet af at fortælle den gode historie om Lolland. Hun kan få folk til at betale 50.000 kroner for at rejse fra den anden side af jorden og til Danmark. Ikke for at besøge den lille havfrue, men for at tage en bus direkte til Lolland og se på vores område, siger spidskandidat Leo Christensen fra Lokallisten Lolland om sin nye politiske kollega.

Det er nemlig lykkedes for Lokallisten Lolland at overbevise den japanske statsborger om, at hun til november skal stå på stemmesedlen hos dem.

- Da jeg besluttede at stille op, undersøgte jeg flere forskellige partiers hjemmesider og har også talt med politikere fra andre partier, men den politik, som Lokallisten Lolland står for, passer bedst til mig, forklarer Tomoko Nielsen.


Historisk opstilling

Hun kom til Danmark for 20 år siden, er uddannet journalist og har gennem årene sikret Lolland stor bevågenhed i Japan. Men hun havde aldrig forestillet sig, at hun skulle være en del af dansk politik. Udviklingen de senere år har dog fået Tomoko Nielsen til at ændre opfattelse, for der er en internationalisering på vej på Lolland, og den vil hun gerne være med til at styre i den rigtige retning.

- På Lolland mangler der måske lidt mere erfaring i internationalt samarbejde, og der kan jeg måske bidrage med min erfaring, forklarer hun.

Annonce

Ifølge Lokallisten Lolland er Tomoko Nielsen den første japanske statsborger, der opstiller til kommunalvalg udenfor Japans grænser, og det internationale aspekt går også igen i hendes mærkesager, som blandt andet handler om at styrke uddannelserne lokalt, men give dem et international udsyn.

Allerede nu er udviklingen i gang, og Danmarks første internationale folkeskole er et bevis på, at Lolland tilpasser sig de nye tider, ligesom den kommende lokale højskole også får en international profil. Og for Tomoko Nielsen er der grund til at være optimistisk.

- Der er så mange gode historier på Lolland, men de bliver ikke rigtig fortalt.

Mens der nemt kan være noget lokalt sortsyn hos borgerne, så er mange af de turister, som Tomoko Nielsen hvert år henter til Lolland, imponeret over det, de ser.

- Mange japanere vil faktisk gerne bo som lollikkerne, så måske vi bare skal være åbne, når vi møder dem, og vise, hvordan vi lever her. Mangfoldighed er meget vigtigt, så vi lærer hinanden bedre at kende.

Annonce

Et meget vigtigt valg

Leo Christensen påpeger, at det valg, som kommer til november, bliver meget specielt og vil adskille sig fra alle tidligere valg. De næste fire år skal der nemlig håndteres en kommune, som vil være præget af succes og ikke de sidste mange års konstante nedskæringer. Det kræver de rette byrådsmedlemmer, og dem mener han, at Lokallisten Lolland har.

- Alt det, der skal udvikles på Lolland, i lyset af Femern-projektet, bliver vedtaget indenfor de næste fire år. Men det handler ikke kun om tunnelen, vi står også med et landbrug, som er i fuldstændig omlægning, og vi står foran et gennembrud indenfor den grønne energi.


To lange lister

Lokallisten Lolland er klar med lister til både kommunal- og regionsrådsvalget. Ved kommunalvalget står Leo Christensen som nummer et og efterfølges så af Tomoko Nielsen, Niels Nielsen, Rene M. Frederiksen, Remzi Grepi og Jørgen Andersen.

Til valget i Region Sjælland er Jørgen Andersen blevet opstillet som spidskandidat, Tomoko Nielsen nummer to, og så følger Leo Christensen, Niels Nielsen, Rene M. Frederiksen, Per Rasmussen og Remzi Grepi.


Har mistet stemmeslugeren

Ved kommunalvalget for fire år fik Lokallisten Lolland fjerdeflest stemmer af partierne og var blot 97 stemmer fra at blive større end Dansk Folkeparti. Listen har dog i løbet af de fire år mistet sin store stemmesluger, Thomas Østergaard, der fik 994 personlige stemmer. Leo Christensen fik med 367 stemmer listens anden plads i byrådet. Linda Sommer og Erich Mix fik også flotte personlige valg, men ingen af dem er genopstillet for Lokallisten Lolland.

Annonce

Begge lister er åbne endnu, så der kan endnu nå at komme flere kandidater til den ni år gamle lokalliste.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

AF: TOM AHLQVIST

Affaldssortering klima… 26. oktober 2021 kl. 08.27

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

Annonce

ANNONCE