cookie-og-privatlivspolitik
Eric Steffensen er ved valget i november atter Dansk Folkepartis borgmesterkandidat i Lolland Kommune.
Foto: Jan Knudsen

Valg

Tre nye DF-kandidater

DF vil gerne være lokal "vagt," så de allersvageste og mest udsatte borgere ikke lider overlast.
13. juli 2021 kl. 13:25 Af Marianne Knudsen

LOLLAND Ved Dansk Folkeparti Lolland lokalafdelings generalforsamling 29. juni var der efterfølgende opstillingsmøde til kommunalvalget og regionsrådsvalget i november.

Byrådsmedlem Eric Steffensen er fortsat partiets spidskandidat til kommunalvalget og opstiller ligeledes til regionsrådsvalget. Også byrådsmedlem Henning G. Rasmussen genopstiller, og ellers er der tre nye kandidater på listen.

Dansk Folkeparti opstiller kandidaterne sideordnet til valget, men deres rækkefølge på listen blev sådan: 1. Eric Steffensen, Tjennemarke, 2. selvstændig Allan Blak, Skørringe (ny), 3. Henning G. Rasmussen, Nakskov, 4. pensionist Palle Petersen, Nakskov (ny), 5. førtidspensioneret matros Henrik Lindberg-Larsen, Maribo (ny).

Folketidende havde ikke adgang til generalforsamlingen og opstillingsmødet. Eric Steffensen siger, at der ingen kvinder er på listen, fordi det er svært at få dem til at stille op, og at han forgæves har kontaktet syv.

- Så opstillingslisten er fortsat åben, oplyser han.

Annonce

Byrådsgruppen består i dag af to medlemmer, men med en god indsats bør det give mindst fire pladser i byrådet, sagde Eric Steffensen i sin beretning på generalforsamlingen.

Han blev genvalgt som formand for partiforeningen, og der blev valgt to nye bestyrelsesmedlemmer, Allan Blak og Palle Petersen.

DF er med i Lolland Byråds konstitueringsgruppe, hvor partierne Socialdemokratiet, Venstre, DF og SF udgør gruppen. Partiet blev ved valget i 2017 byrådets tredjestørste med 10,1 procent af stemmerne, men gik 454 stemmer tilbage.

Trods begrænset succes ved de seneste valg og faldende medlemstal ser lokalforeningen det stadig som sin opgave at arbejde for stadig mere indflydelse i Lolland Kommune, ligesom DF Lolland ser det som sin opgave, at magtfordelingen i byrådet ikke bliver ensidig, hvor en bestemt holdning udgør flertallet.

I sin beretning slog Eric Steffensen fast, at de kommende, lokale valg vil få stor betydning for DF's indflydelse og vil kræve mod til forandring og udvikling:

Annonce

- Lokale og landspolitiske forhold ligger ofte langt fra hinanden. For os drejer det sig først og fremmest om lokale forhold, hvor DF vægter nærhed og medindflydelse på eksempelvis sociale værdier vedrørende ældre, svage borgere, børn/unge og ledige.

- DF vil gerne være lokal "vagt", så de allersvageste og mest udsatte borgere ikke lider overlast, til trods for at kommunen er presset af sociale sager, hvor både ældre, syge og børn/unge er involveret, sagde Erik Steffensen.

Han konstaterede også, at kommunen fortsat vil være presset af de store ældreårgange og samtidig have Region Sjællands ringeste sundhedsprofil.

Eric Steffensen glædede sig derfor over, at DF har haft en god medindflydelse på en ny sundhedsaftale. Børne- og skoleområdet har desuden oplevet et kvalitetsløft med den "nye" skolestruktur med decentral ledelse, der gerne skulle medføre bedre kvalitet i undervisningen, opkvalificering af personalet samt flere uddannede både inden for pædagoger og lærere, og han så frem til den succes, han tror, den Internationale Skole i Maribo bliver.

Det fremskudt færgeleje ved Tårs og prisen for det blev drøftet, og på forslag fra Bent Christensen oprettes der nu en politisk studiegruppe, som kan drøfte den politiske udvikling.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

Annonce

ANNONCE