Annonce
Politik

Velfungerende hverdag kan styrke bosætningen

Annemette Schønberg Johnsen (SF), Alternativets Flemming Engler (midtfor) og Johannes O. K. Kristensen (K) var også omkring beskyttelse af naturen, erhvervsvenlighed og gode cykelstier og budsforbindelser i debatten. Foto: Anders Knudsen

VIDEO: Byrådskandidaterne havde mange bud på, hvordan man tiltrækker og fastholder flere tilflyttere, da Folketidende holdt digitalt folkemøde.

GULDBORGSUND Styr på de basale ting, så hverdagslivet fungerer, mere fællesskab, fokus på de ting, der gør, at Guldborgsund Kommune skiller sig ud og meget mere.

De tre deltagende byrådskandidater i debatten om emnet bosætning havde mange gode bud på, hvordan denne styrkes, da Folketidende holdt digitalt folkemøde forleden.

For Annemette Schønberg Johnsen (SF) at se handler det blandt andet om boliger.

- De gode bosættere er mange forskellige slags, og vi skal først og fremmest have noget, de kan bo i, som kan betales af alle, lagde hun ud i debatten og opremsede derefter i flæng:

- Der skal være steder, man kan få passet sine børn, kulturliv, restauranter og smuk natur, man kan komme ud i. Vi har meget, men vi skal passe på, at vi ikke sparer det væk. Der skal være det basale - man skal kunne komme rundt i kommunen også med offentlig trafik.

Det vakte genklang hos Det Konservative Folkepartis spidskandidat Johannes O. K. Kristensen, der fortalte, at han og familien var flyttet til området udefra for 3,5 år siden, og at han dermed vidste, hvad tilflyttere vil have.

- Min kone og jeg fandt Radsted umanerligt naturskønt. Der er gode cykelstier, så vores to største børn selv kan cykle til BK Frem og spille fodbold, i svømmehallen og i skole, og det kunne de ikke i Nordsjælland. Det har været alfa og omega for, at vores familie har kunnet fungere, for jeg har et travlt arbejde og er tidspresset, sagde han og gav yderligere eksempler:

- Børnehave og vuggestue fungerer, og vi er taknemmelige for den måde, skolen i Sakskøbing har fungeret på. Folkeskoler fungerer upåklageligt, og det er ikke noget, der kommer af sig selv.

Flemming Engler fra Alternativet påpegede imidlertid, at det ikke fungerer lige godt alle steder i kommunen.

- Det er vigtigt, at vi husker, at tilflytning ikke kun er i vores hovedbyer, men i hele vores kommune. På hele Nordfalster er der dårlig internetforbindelse og dårlige busforbindelser, og børn skal kunne komme rundt, sagde han, der ikke nødvendigvis mente, at der var for meget fokus på Nykøbing, men at der havde været for lidt på resten af kommunen.

Han mente desuden, at man skal gøre mere ud af de steder, man har, herunder naturen for eksempel ved Gedser.

Fællesskab er en nøgle

Lidt over halvdelen af dem, der flytter til Guldborgsund Kommune, flytter væk igen indenfor tre-fire år.

Den udfordring havde Annemette Schønberg Johnsen et bud på en løsning på.

- Man kan sidde meget alene ude i de små samfund. Man kunne for eksempel parre nogle mennesker, så der var nogle børnefamilier, der kunne sige hej til nytilflyttede børnefamilier. De fleste voksne er på arbejde det meste af dagen, og så trækker fjernsynet eller komfuret, og man ser måske ikke sine naboer så meget, men måske man kunne lave mere fællesskab.

Hun og Johannes O. K. Kristensen understregede vigtigheden af, at der tilbydes offentlige arbejdspladser, og hvad der tilbydes i disse stillinger.

- Vi ligger i det område, hvor man er lavest lønnet, så vi skal konkurrere på arbejdsmiljø, medbestemmelse, og at de bliver fagligt dygtigere her. Det er svært, når der gennem mange år er sparet, så det er så presset, at der ikke er overskud til at tage efteruddannelse, sagde SF'eren, mens den konservative meddebattør på falderebet nævnte også erhvevsvenlighed som et vigtigt parameter i bosætningen.

Se hele debatten om bosætning i valgsektionen på www.folketidende.dk, hvor der i den kommende tid kommer endnu flere politiske debatter med lokale kandidater.

  • Annemette Schønberg Johnsen (SF), Alternativets Flemming Engler (midtfor) og Johannes O. K. Kristensen (K) var også omkring beskyttelse af naturen, erhvervsvenlighed og gode cykelstier og budsforbindelser i debatten. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier