cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Valg

Nye udvalgsformænd på Lolland

Blot halvanden time skulle der til for at få den overordnede konstituering på plads i Lolland kommune.
22. november 2017 kl. 12:52 Af Birgitta Andersen

Da Venstre og Socialdemokratiet gik hjem fra valget onsdag nat, stod kun én ting klart: Holger Schou Rasmussen fra Socialdemokratiet stod til fire år til i borgmesterstolen.

Men da de to parter atter mødtes onsdag formiddag tog det dem blot halvanden time at få de overordnede linjer på plads, og de største poster fordelt i konstitueringen.

Det kommer ikke som en overraskelse, at Holger Schou Rasmussen nu er gjort til borgmester, og at Henrik Høegh (V) fortsætter som viceborgmester.

- Vi har besluttet at ændre styrelsesvedtægten, så der kommer fem stående udvalg. Det betyder, at vi skal holde et ekstraordinært byrådsmøde for at få ændret styrelsesvedtægten, siger Holger Schou Rasmussen.

Dermed tilbageruller han en meget udskældt beslutning om at samle børne- og skoleudvalget med fritids- og kulturudvalget.

Annonce

De nye udvalg bliver således: Ældre- og sundhedsudvalget - der får venstres Tom Larsen som udvalgsformand. Han flytter fra børne- og skoleudvalget, som han ellers har varetaget lige siden kommunesammenlægningen.

Børne- og skoleudvalget får en helt nyvalgt formand i tidligere folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Kasper Roug, der bragede ind i byrådet med næst flest personlige stemmer i Socialdemokratiet: 645 vælgere valgte at pege på Roug.

Også på Klima, miljø og teknikudvalget er der en ny mand på posten, eller rettere en hjemvendt. En af byrådets erfarne mænd, Gert Mortensen fra Socialdemokratiet, varetager nu denne post, som han også bestred i forrige periode.

Også på fritids- og kulturudvalget er der en helt nyvalgt på posten. Tine Vinther Clausen fra Venstre, der fik et rigtig godt valg, sætter sig i formandssædet for denne post. Tine har blandt andet erfaring som formand for NørregadeTeatret og diverse direktør og ledelsesposter.

I Arbejdsmarkedsudvalget har Vibeke Grave fra Socialdemokratiet leveret varen i form af en stabil indsats på jobmarkedet – blandt andet danmarks bedste jobskabelse for langtidsledige. Det arbejde fortsætter hun med at stå i spidsen for.

Annonce

De to konstitueringspartier indfører også en strategigruppe, der skal sørge for samarbejdet på tværs af udvalgene og partierne.

De tager nu fat på forhandlingerne med andre partier, og har genindført næstformandsposter i alle udvalg, der de næste dage fordeles sammen med de såkaldte ”gnaveben” – bestyrelsesposter i store eksterne bestyrelser. De næste dage bruger konstitueringspartierne således på at gennemføre forhandlinger med alle, der vil – og arbejder på den fælles politik, de i de næste fire år vil styre Lolland kommune efter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE