cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Vejr

Højvande ser ud til at have toppet

OPDATERET 07.25: Højvandet i Smålandsfarvandet og ved de nordlige kyster ser ud til at have toppe tidligt onsdag morgen. Askø-færgen aflyst.
09. januar 2019 kl. 06:05 Af Jakob Poulsen

Annonce

Det varslede højvande ser ud til at have toppet i Smålandsfarvandet og ved landsdelens nordlige kyster.

DMIs eneste målestation i området, som befinder sig i Bandholm Havn, har fra klokken 04.50 og frem til klokken 06.00 målt 1,30 meter over normal vandstand, og det var det højeste, vandet nåede op i denne omgang.

Ifølge målingerne er vandstanden ved 07.20-tiden faldet til 1,22 meter over normalen, og den skulle fortsætte med at falde resten af dagen.

Der er fortsat ingen meldinger om oversvømmelser eller andre problemer som følge af højvandet, men hvis du ligger inde med oplysninger om højvandet der, hvor du befinder dig på Lolland, Falster eller en af småøerne, hører vi meget gerne fra dig.

Send os en mail - evt. med billeder - på nyhedsdesk@folketidende.dk.

Hos politiet havde man tidligt onsdag morgen heller ikke hørt om nogen problemer som følge af højvandet.
- Prognoserne fra DMI viste, at der kunne opstå problemer på Lolland og ved Karrebæksminde. Men vi har ikke fået henvendelser omkring den forhøjede vandstand. Folk har jo også haft sandsækkene klar i forhold til den seneste oversvømmelse, siger vagtchef Ole Hald til Ekstra Bladet tidligt onsdag morgen.

Som følge af højvandet er Askø-færgen aflyst frem til ved 14-tiden.

Langelandslinjen, der sejler mellem Tårs og Spodsbjerg, havde også problemer onsdag morgen, men det var på grund af kraftig blæst, som tvang rederiet til at aflyse afgangene fra begge havne klokken 05.15 og 06.15. Sejladsen blev genoptaget klokken 07.15. Dog medtager man ikke transporter med flasker og levende dyr før i eftermiddag, oplyser rederiet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce