cookie-og-privatlivspolitik
På sin vej Jorden rundt er Phileas Fog - eller rettere hans søster Philippa Fog (Katrine Falkenberg) nået til Montmartre, hvor hun møder "Dame" Lady Wobblebottom i Andrew Jeffers imposante figur, samt Rikke Hvidberg og bagerst Bennet Thorpe som maleren Gauguin.
På sin vej Jorden rundt er Phileas Fog - eller rettere hans søster Philippa Fog (Katrine Falkenberg) nået til Montmartre, hvor hun møder "Dame" Lady Wobblebottom i Andrew Jeffers imposante figur, samt Rikke Hvidberg og bagerst Bennet Thorpe som maleren Gauguin.
Foto: Thomas Petri

WeekendTid

Anmeldelse: Jorden rundt på 165 minutter

"Fogg's Off". Vivienne McKees Crazy Christmas Cabaret 2018 i Glassalen i Tivoli.
Manuskript og instruktion: Vivienne McKee.
Medvirkende: David Bateson, Henrik Lund, Bennet Thorpe, Katrine Falkenberg, Rikke Hvidbjerg, Andrew Jeffers, Jefferson Bond og Claus de Lichtenberg.
Spilletid: 2 timer og 45 minutter på engelsk med pause.
Premiere i tirsdags.
16. november 2018 kl. 18:26 Af Hans Jørgen Møller

Annonce

4 stjerner

CABARETANMELDELSE "Where is Phileas Fog?", lyder det fra scenen. "Fogg's off" lyder svaret fra publikum. Vi er til premieren på Vivienne McKees og London Toast Theatres "Crazy Christmas Cabaret" i Glassalen i Tivoli.

For mange københavnere - og lige så mange tilrejsende, også fra vores område - en uundværlig optakt til julen. Og vi bliver ikke skuffede. Vi får nemlig lige præcis, hvad vi er blevet lovet: En tosset julekabaret i allerhøjeste gear fra de medvirkende skuespillere.

Det er 36. år i træk, at Vivienne McKee byder indenfor til juleløjer og 21. gang, at det foregår i Glassalen i Tivoli. Egentlig havde den herboende englænder annonceret, at det var slut sidste år. Men da der nærmest rejste sig et folkekrav fra de trofaste tilskuere, genfandt hun inspirationen. Og indtil videre har mere 26.000 sikret sig billet til årets kabaret.


Fri fortolkning

"Fogg's Off" er en særdeles fri fortolkning af Jules Vernes roman "Jorden rundt i 80 dage", hvor vi blandt andet støder på Vladimir Butin, president Ronald Rump, Londons tidligere borgmester Boris Johnston og mange, mange flere.

Det hele sovset ind i vanvittige optrin, hvor vi bliver præsenteret for Brexit, Fake News og andre kommentarer til verdenshistorien. I handlingen indgår blandt andet, at Phileas Fog skal have røvet 55.000 pund fra Bank of England. Men man bliver enige om, at det sikkert er en bankmand fra Den Danske Bank, der har været på spil.

På et tidspunkt får vi at vide, at Billed Bladet er et ugentligt magasin for folk, der ikke kan læse. Og da hovedpersonerne skal flygte fra Egypten på elefanter, kommer vi pludselig "Til julebal i Nisseland" med Lille Per og hans elefant Bodil Kjær fra Far til Fire.

Undervejs forventes det, at publikum buher af skurkene, råber hurra for heltene og synger med, når det kræves. Og der bliver i den grad sunget igennem på kendte sange som "Proud Mary", "Kung Fu Fighting", "Nothing's Gonna Stop Us Now" og mange, mange flere.


Kendte karakterer

For undertegnede, der overværede en Crazy Christmas Cabaret for første gang, var det tydeligt, at trofaste publikummer kender karaktererne fra tidligere år. Det er således 29. år, at David Bateson medvirker, og han får da også en varm velkomst på scenen. Det samme gør Andrew Jeffers som figuren "Dame" - en flamboyant kvinde i sværvægtsklassen, som danskerne i den grad har taget til sig.

Men i det hele taget genererer de otte skuespillere en kæmpe energi, som forplanter sig helt ned på bagerste række i Glassalen. Langt fra alt er lige lødigt - hvilket det jo heller ikke skal være. Og det er bestemt heller ikke alle vittigheder, der opretholder højeste kvalitet. Alligevel vil jeg ikke tøve med at uddele fire store stjerner til årets Crazy Christmas Cabaret. Og står det til publikum, kan Vivienne McKee og hendes ensemble godt begynde at belave sig på mange år frem i tiden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nej til eksperimenter 26. maj 2019 kl. 22.46

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

Annonce