cookie-og-privatlivspolitik
Engang imellem sætter museets frivillige de historiske maskiner i gang.
Engang imellem sætter museets frivillige de historiske maskiner i gang.
Foto: Museum Midtjylland

WeekendTid

Da modens centrum lå i Midtjylland

Tip fra Folketidendes rejseskribent.
29. august 2020 kl. 13:05 Af Jørgen Lind

Annonce

Mens det meste tøj i dag bliver fremstillet på den anden side af kloden, er det ikke længe siden, at Midtjylland var centrum for tekstilproduktionen i Danmark. Udstillingen "Made in Midtjylland" på Tekstilmuseet i Herning viser, hvordan tekstilproduktionen eksploderede i 1950'erne, skabte jobs og vækst og fik det midtjyske til at boome for så at gå worldwide.

Tekstilmuseet, der holder til i den tidligere Herning Klædefabrik, er domineret af de mange maskiner og væve, som før i tiden blev brugt på fabrikker, i baghuse og kældre. De mindste museumsgæster kan komme i arbejde på Børnefabrikken, en børnevenlig udgave af en såkaldt mand-kone-fabrik, hvor produktionen foregik i hjemmene, som var fyldt fra kælder til kvist med maskiner, tekstiler og kasser.

På museet er også udstillet Hammerum-pigens næsten 2000 år gamle, røde kjole. En gang om ugen kan de besøgende opleve lydene og lugtene fra en gammeldags tekstilfabrik, når museets frivillige starter de gamle maskiner eller sætter sig bag vævene - og du kan få en historie med på vejen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce