cookie-og-privatlivspolitik
Klosterruten fører blandt andet til Løgumkloster, hvis kirke betragtes som en af de mest betydelige fra Danmarks middelalder.
Klosterruten fører blandt andet til Løgumkloster, hvis kirke betragtes som en af de mest betydelige fra Danmarks middelalder.
Foto: Jørgen Lind

WeekendTid

En ferietur fra kloster til kloster

Tip fra Folketidendes rejseskribent.
01. september 2020 kl. 13:06 Af Jørgen Lind

Annonce

Den danske Klosterrute er hele 2300 kilometer lang og er en pilgrimsvandrerute gennem det meste af Danmark, fra Helsingør i Nordsjælland til Frederikshavn i Nordjylland. Den forbinder et halvt hundrede steder, hvor der blev opført klostre i middelalderen, og går oven i købet gennem noget af landets smukkeste natur.

Vandreruten, der også kan benyttes på cykel, går som regel ad stier og små veje. Den er ikke selvstændigt afmærket, men følger ofte andre afmærkede ruter. Hvor det er muligt, indgår historiske vejstrækninger og pilgrimsmål også i ruten.

Du har rige muligheder for at forberede din tur grundigt, idet Den danske Klosterrute beskrives i en guidebogserie. Indtil nu er der udkommet ni bind (de første seks på Unitas Forlag, efterfølgende bind på forlaget Eksistensen). F.eks. er der et bind om ruten gennem Lolland-Falster, mens et andet fortæller om distancen Ribe-Viborg. Om en måneds tid udkommer seriens sidste bind, som omhandler strækningen fra Aalborg til Frederikshavn.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce