cookie-og-privatlivspolitik
Skægmejse

4

Billeder

Skægmejse

WeekendTid

Fugleliv på Lolland og Falster

Asbjørn Jensen fra Idestrup har igen været rundt på Lolland-Falster for at fotografere fuglelivet.
09. januar 2019 kl. 11:50 Af Asbjørn Jensen

Annonce

Skægmejsen ses oftere på Lolland Falster. Om det er fordi, vi kommer mere ud, eller der er tale om flere ynglepar, ved jeg ikke. Den yngler i større rørskove, som vi har en del af over hele Lolland-Falster. I frostvintre kan bestanden blive reduceret voldsomt, men allerede året efter kommer den op i nærheden af det normale. Det skyldes, at de fårto2 kuld og enkelte af de førstfødte unger kan lægge æg samme år.

Taffelanden yngler fåtaligt på Lolland-Falster., men om vinteren ses store flokke ved Maribosøerne, Guldborgsund og Nakskov Fjord. De yngler i moser og rørskove og cirka 1. june svømmer hunnen rundt med 8-10 ællinger, og efter en uge er der måske kun 2-3 tilbage. Som mange andre ænder mister de mange ælliger de første par uger.

Der yngler kun få par blå kærhøge i Danmark, og så vidt jeg er orienteret ingen på Lolland-Falster. De fleste fugle, vi ser, er trækfugle fra Skandinavien og det nordlige Rusland, som trækker længere ned i Europa. Enkelte overvintrer Danmark, og fuglen på foto er fotograferet i juledagene lige syd for Nykøbing.

Halemejsen yngler overalt i Danmark dog sparsomt i det vestlige Jylland. I yngletiden er den meget diskret, men kender man stemmen og er i en birkeskov, er der stor chance for at se den. Hen på efteråret samles de i små flokke for at flyve rundt og fouragere. Det er for at beskytte sig mod rovfugle - 20 par øjne ser mere end 2 par.

Godt Nytår.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce