cookie-og-privatlivspolitik
Ingen ved, hvem der skabte den mystiske, muslingedekorerede grotte.
Ingen ved, hvem der skabte den mystiske, muslingedekorerede grotte.
Foto: Privat

WeekendTid

Margates mystiske muslingegrotte

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
13. juni 2019 kl. 11:54 Af Jørgen Lind

Annonce

Halvanden times kørsel uden for London - ved vesterhavskysten nord for Dover - tilbyder landsbyen Margate turisterne hele to unikke attraktioner.

Den ene er The Shell Grotto, en 21 meter lang og 190 kvadratmeter stor, underjordisk passage, som er udsmykket med 4,6 millioner muslinge-, østers- og andre skaller, der er lagt i et mylder af dekorative mønstre.

Det første vidnesbyrd om den mystiske grotte er en notits i lokalavisen The Kentish Gazette 22. maj 1838, som nævner den snarlige åbning af denne seværdighed i Margate. Ingen ved, hvem der skabte muslingehvælvingerne, eller hvorfor eller hvornår.

Nogle mener at vide, at de er et resultat af en excentrisk rigmands interesse i 1700-tallet, andre at der er tale om en forhistorisk astronomisk kalender.

Det koster 4,50 pund at bese grotten. Til gengæld er der gratis adgang til byens anden attraktion, Turner Contemporary, kun få minutters gang derfra.

Kunsthallen har fokus på maleren J.M.W. Turner, men har også skiftende udstillinger af nutidskunst. Den er skabt af det kendte norske arkitektfirma Snøhetta og beskrives som et arkitektonisk højdepunkt på kysten, "overstrømmet af et naturligt lysindfald og en meget passende hyldest til Turner, som elskede Margate".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM SOMMER

Ifm. Hver fjerde dansker:… 21. oktober 2019 kl. 14.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

Annonce