Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
På luksusresortet Banyan Tree Tamouda Bay i Marokko kan besøgende blive klogere på marokkansk kogekunst - og tage feriens smagsnoter med hjem i deres eget køkken.
Resortets erfarne chefkok holder madlavningskurser, hvor gæsterne får mulighed for at fremtrylle marokkansk gourmet-mad under kyndig vejledning. Foruden marokkanske retter er der også mulighed for at lære at lave thai-mad af højeste kvalitet på et madlavningskursus.
Banyan Tree-brandet har nemlig thailandske rødder, idet det allerførste Banyan Tree-resort åbnede i Phuket.
Banyan Tree Tamouda Bay ligger i det nordlige Marokko, hvilket giver gode betingelser for at kombinere afslapning med kulturelle dagsudflugter.
To timers køretur syd fra resortet finder man Chefchaouen, den såkaldte blå by, mens man vest for resortet kan besøge den hvide by, Tanger, der også er kendt som kunstnernes by.
Af øvrige hyggelige byer i området kan nævnes Tetouan, hvis medina er på UNESCO's liste over verdenskulturarv.