cookie-og-privatlivspolitik

WeekendTid

Til herregilde på herregården

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
03. april 2019 kl. 11:50 Af Jørgen LInd

Mens hverdagens øl var tynd og føden simpel, var mad og drikke ved renæssancens overklasse-gilder både raffineret og overdådig og ikke mindst præget af stærke smagsindtryk.

De store gilder var ofte rigtige herregilder, domineret af et maskulint drukfællesskab. Man kender det fra den østjyske herregård Gammel Estrups historie, hvor den mægtige herremand Eske Brock i sin dagbog skrev, hvordan han ofte var i festligt lag og drak tæt med sine standsfæller.

Dansk Center for Herregårdsforskning arrangerer 26. april et "herregilde" i herregårdsmuseet Gammel Estrups renæssancesal, hvor gæsterne kommer med på en rejse tilbage til renæssancens fester og herregårdsmiljøer.

Mens aftenens deltagere nyder et måltid og drikkevarer, inspireret af smagsuniverset for 400 år siden, øser to herregårdsforskere af deres viden om datidens magtfulde adel og dens omfattende drikkekultur.

Aftenens kok, Nils Seidelin Petersen fra Michelin-restauranten Substans i Aarhus, tager udfordringen op og gentænker i aftenens anledning datidens yndede retter og drikkevarer i en række moderne serveringer.

Annonce

Maden ledsages af øl fra lokale bryggerier og hjemmebrygget mjød.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE