cookie-og-privatlivspolitik
Kvæget er udvist af Bøtøskoven efter angreb.
Kvæget er udvist af Bøtøskoven efter angreb.
Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Guldborgsund

Bøtø-ko væltede og stangede kvinde

Det skotske højlandskvæg er udvist af Bøtøskoven efter angreb på gæst.
19. februar 2019 kl. 16:20 Af Birgitte Grønning

Annonce

BØTØ Det kostede en kvindelig gæst i Bøtøskoven flere sting i ansigtet og en kæmpe forskrækkelse, da hun i sidste uge blev væltet omkuld og stanget af en ko i skoven.

Kvinden måtte efter mødet med koen på skadestuen og sys, mens hendes datter og hund slap uskadte fra ulykken, hvor koen løb efter den lille familie, der var på tur i den nordlige del af skoven, hvor skotsk højlandskvæg har græsset siden sommeren 2017.

Publikum får på skilte i skoven besked om at holde en afstand på 50 meter til både kvæget og de vilde heste, der går i skoven, og den regel overholdt familien ifølge et vidne, der ventede på ambulancen sammen med den tilskadekomne kvinde.

- De gik stille og roligt og med hunden i snor, da koen pludselig så sig gal på hunden og løb efter dem. Den væltede hende omkuld og stangede hende. Dens horn ramte lige ved hendes øje og næse, og hun havde blod i hele hovedet, da jeg mødte hende lidt senere, fortæller Jeanette Bach, som også var i skoven for at lufte hund.

- Det kunne være gået meget, meget værre. Tænk, hvis det var en børnehave eller turister, der blev overfaldet på den måde, tilføjer hun.

Angrebet skete onsdag 13. februar, og dagen efter blev køerne, der er "ansat" som naturplejere af Guldborgsund Kommune og Den Danske Naturfond, fjernet.

- Vi er meget kede af det, der er sket. Sådan noget må bare ikke ske. Kvæget er ikke længere i skoven, og de kommer ikke tilbage, siger leder af Guldborgsund Kommune naturafdeling Frederik Cordes, som mener, at ulykken alene bestod i, at kvinden blev væltet af koen - ikke stanget.

Frederik Cordes ved ikke, hvad der har fået koen til at gå efter kvinden, men han har en antagelse om, at dyrene enten har været sultne eller har ladet sig provokere af kvindes store hund af racen granddanois.

- Kvæget må ikke fodres, men vi ser desværre af og til, at folk alligevel giver dem gulerødder og gammelt brød. Måske har det fået koen til at opsøge familien i forventning om foder. Måske er det størrelsen på hunden, der var årsagen. Vi ved det ikke, men under alle omstændigheder er det skete helt uacceptabelt, fastslår Frederik Cordes.

- Vi har en god dialog med kvinden, som naturligvis er meget chokeret over episoden. Vi har dybt beklaget overfor både moren og datteren, og de bliver tilbudt krisehjælp. De har også fået biografbilletter og blomster, fortsætter han.

Om der kommer en forsikringssag ud af ulykken, ved Frederik Cordes endnu ikke. Om der igen kommer kvæg i skoven er også uafklaret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce