Annonce
Guldborgsund

Broåbning tager tid for Banedanmark

Det er en større procedure for Banedanmark at åbne klappen for sejlere ved Kong Frederik IXs Bro, så togpassagererne skal igen køre med togbusser. Foto: Anders Knudsen

Omstændelig procedure for broåbning i forbindelse med arbejde på nyt signalsystem.

NYKØBING Når klappen på Kong Frederik IXs Bro i den kommende tid kun åbnes for sejlere i weekenderne og ved kapsejladsen Baltic Race, kommer det til at betyde, at Lollandsbanen ikke kører over broen, og derfor skal passagererne med togbus mellem Grænge og Nykøbing.

Mandag genoptog Lokaltog ellers kørslen over broen igen efter måneders arbejde med at skifte togskinnerne på strækningen mellem Nykøbing Station og Øster Toreby.

Signalnøgle forsinker

Nu er det arbejdet med et nyt signalsystem i forbindelse med opgraderingen af jernbanen mellem Ringsted og Rødby, som skal tages i drift i december, og det kommende byggeri af en ekstra jernbanebro over Guldborgsund ved siden af den nuværende jernbanebro ved Kong Frederik IXs Bro, som har betydet, at Banedanmark havde planlagt arbejdet således, at planen var at lukke for gennemsejlinger allerede her i starten af august.

Men efter ønske fra lystsejlerne har Banedanmark givet sig så meget, at broen kan åbnes for gennemsejling i weekenderne her i august og i forbindelse med kapsejladsen Baltic Race om et par uger.

Proceduren for åbning og lukning af broen er dog ændret væsentligt, så det nu tager cirka 55 minutter. Den ændrede procedure for åbning og lukning skyldes ombygningen af sikringsanlægget i forbindelse med implementeringen af det nye signalprogram, forlyder det fra Lokaltogs presseansvarlig.

Det betyder ikke, at broen vil være åben i de 55 minutter og dermed forstyrre biltrafikken over broen lige så længe. Men derimod, at en medarbejder fra Banedanmark rent fysisk skal komme med en nøgle, som kan frakoble togenes signalsystem før broåbning og tilkoble igen, når klappen igen er gået ned. Hvorefter personen skal returnere til fjernstyringsenheden på Nykøbing Station for at kunne aktivere grønt signal for togene, så de igen kan køre på skinnerne ind mod Nykøbing. Og hele den procedure hænger ikke sammen med togkørsel for Lollandsbanen.

For ikke helt at stoppe togkørslen i cirka en time ved hver broklapåbning har Lokaltog, som Lollandsbanen er en del af, besluttet at indsætte togbusser.

Passagerer hos DSB kører allerede nu med togbusser mellem Nykøbing og Rødby Færge, da der ikke længere kører tog på strækningen. Fra køreplansskiftet i december ophører DSB dog også med at køre togbusser mellem Nykøbing og Rødby Færge.

I wekenderne lørdag 14. og søndag 15. august, lørdag 21. og søndag 22. august samt lørdag 28. og søndag 29. august vil der blive indsat togbusser på Lollandbanens strækningen mellem Nykøbing og Grænge i tidsrummet mellem klokken 09.20-19.32.
Onsdag 25. august, torsdag 26. august og fredag 27. august vil der i forbindelse med afvikling af kapsejladsen Baltic Race ligeledes på grund af de tidskrævende broåbninger blive indsat togbusser i tidsrummet mellem klokken 11.15-20.45.
Togbusser afventer hinandens ankomst i Grænge.
Det betyder, at man vil opleve længere rejsetid end normalt, og at togbussen kan have afgangstid FØR den ordinære køreplan for toget.
Foruden de ovennævnte datoer vil der om aftenen mandag og tirsdag i næste uge blive indsat togbusser på hele strækningen mellem Nakskov og Nykøbing. Det sker i forbindelse med almindelig vedligehold af skinnerne på strækningen.
Kilde: Lokaltog

  • Det er en større procedure for Banedanmark at åbne klappen for sejlere ved Kong Frederik IXs Bro, så togpassagererne skal igen køre med togbusser. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier