Annonce
Lolland

CORONAFRI ALADDIN ER KLAR

Aladdin er sendt ind i hulen, hvor han finder en lampe, som viser sig at indeholde en mægtig ånd. Fortællingen om den fattige dreng, der trodser den onde troldmand, er især gjort kendt af Disney. Foto: Nils Lund Pedersen
I eventyr skal helten altid møde masser af modstand før det hele ender lykkeligt, sådan har det også været med årets børneteater i Hunseby.

HUNSEBY: Da eventyret om Aladdin blev skrevet ned og føjet til fortællingerne i "1001 Nats Eventyr", stod der ikke et ord om corona.

Heltene kunne hoste og nyse alt det, han ville, uden at en eneste formentlig løftede så meget som et øjenbryn. Sådan er det ikke i dag.


Annonce

Jeg har måtte udvide en del af tøjet, men jeg havde faktisk frygtet det ville være værre.

Lis Wiberg

Når Hunseby Børneteater i weekenden spiller fortællingen om den fattige dreng, som finder lampen med ånden og lægger sig ud med en mægtig troldmand, er det den længste produktion i efterhånden ganske mange år med børneteater i forsamlingshuset.

Coronaen kom nemlig voldsomt på tværs.

De sidste replikker skal lige på plads, men generelt har de unge skuespillere godt fat i deres roller, og er klar til weekendens forestillinger. Foto: Nils Lund Pedersen

Stykket var allerede godt på vej i 2020, men hele landede lukkede ned, og det flyvende tæppe måtte stå på standby i hangaren.

I 2021 slækkede regeringen på restriktionerne, og til gengæld terpede en masse drenge og piger i øvehæfterne, for nu skulle det være.

Måtte aflyse igen-igen

I november sidste år var kostumerne kommet på, de sidste prøver så godt som veloverstået, da de første coronasygemeldinger tikkede ind.

To blev til mange, og scenelyset var næsten tændt, da Lis Wiberg, initiativtager til børneteatret, måtte lade tæppet falde.

De to planlagte forestillinger måtte aflyses, og en masse billetkøbere måtte ringes op for at få den ærgerlige besked.

Lis Wiberg har set stykket om Aladdin lide hårdt i corona-pandemien, men hendes store arbejde med de mange kostumer har ikke været spildt. Foto: Nils Lund Pedersen

Lis Wiberg gav dog ikke op. November blev byttet ud med januar, men lige lidt hjalp det.

Coronaen havde åbenbart lagt en forbandelse over forestillingen, for landet var atter hårdt ramt af pandemien.

Nu lyser det dog endelig.

Troldmanden har fået et spark bagi, og i halvanden måned har en masse drenge og piger knoklet så svend sprang, som stod de i Arabiens ørkensol. Alt ser dog ud til at være klar til forestillingerne på lørdag og søndag.

Annonce

Kostumer måtte tilbage i symaskinen

For Lis Wiberg har aflysningerne de seneste par år dog betydet masser af arbejde.

For med skuespillere i voksealderen er det skidt for kostumerne, når der går adskillige måneder fra de bliver fremstillet, til de skal i brug.

Aladdin er en forestilling som både indeholder ondskab og død, men fortællingen leveres i Hunseby med masser af humor. Foto: Nils Lund Pedersen

- Jeg har måtte udvide en del af tøjet, men jeg havde faktisk frygtet det ville være værre. Symaskinen er dog kommet på masser af arbejde, fortæller hun.

Ud over at være initiativtager til børneteatret er Lis Wiberg nemlig den, der står for at sy de mange kostumer, og alle var klar, da coronaen sparkede benene væk under Aladdin. Med så stor en produktion af kostumer, bliver et sådan stykke ikke bare opgivet. Det skal selvfølgelig spilles. Voksende børn eller ej.

I kulissen lytter Lis Wiberg med, og er klar til at hjælpe, hvis der lige skulle være en misforståelse eller behov for at hjælpe med at få ungerne ind på rette plads. Foto: Nils Lund Pedersen

Som om voksealder ikke kunne være udfordring nok, har de mange aflysninger også kostet skuespillere.

Til denne uges premiere er der skiftet fire børn ud, og det har selvfølgelig betydet, at de nye skulle lære de roller, som de andre har haft et par år til at lære.

Én af de nye har aldrig spillet teater før, og har derfor haft brug for lidt ekstra hjælp med det at stå på en scene. De mere erfarne børn har dog været gode til at hjælpe, fortæller Lis Wiberg.

Annonce

Den tredje troldmand

Et af de kostumer, som hun har haft hænderne i flere gange, er den onde troldmands. Det er nemlig den tredje troldmand som nu har rollen.

Det er den tredje unge skuespiller, der forsøger sig som troldmand i Aladdin. De to andre måtte stoppe, da coronaen aflyste forestillingerne. Foto: Nils Lund Pedersen

- De har haft vidt forskellige størrelser, så det kostume skulle lægges ud, og så sys ind igen.

Klar med to forestillinger

  • Hunseby Børneteater spiller Aladdin (mindst) to gange. Lørdag og søndag går børnene på scenen klokken 14, og der er blot tre billetter tilbage til lørdag, mens der er lidt flere søndag. Er der stor interesse de kommende dage, vil der blive åbnet for en ekstra forestilling søndag klokken 10.30.
  • Billetterne koster 80 kroner for voksne, og 50 kroner for børn under 12 år. Med i prisen er der kaffe og kage til de voksne, samt sodavand og kage til børnene.
  • Man kan bestille billetter hos Lis Wiberg på 22 93 69 49.

Den nye troldmand har masser af erfaring fra de skrå brædder, for rollen er gået til Storm Hansen, som blandt andet har spillet Lille Per på NørregadeTeatrets scene.

Han var hurtig til at smide rollehæftet, men i det hele taget er Lis Wiberg imponeret af de unge skuespillere, der er gået til opgaven med begejstring.

Der er masser af børn som har meldt sig til at være med i børneteatret, og sådan plejer det også at være. Men Lis Wiberg glæder sig til nu at komme videre fra Aladdin, som har stået på plakaten i et par år. Foto: Nils Lund Pedersen

Stykket spiller både lørdag og søndag, og man kan endnu nå at sikre sig en billet - dog er coronavirus ikke velkommen i Hunseby Forsamlingshus. Den har lavet rigeligt med ravage.

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce