Annonce
Lolland

Det kan blive dyrt at skaffe en læge

Arkivfoto: Polfoto
Region Sjælland sender lægeklinikker i Horslunde og Rødby i udbud. Men det kan ende med at blive dyrt.

HORSLUNDE/RØDBY: 1. maj stoppede Nordic Medicare med at drive klinik i Horslunde, og derfor drives den i dag af Region Sjælland. Trods en kampagne, der også inkluderede en videofilm, der skulle gøre reklame for opgaven og området, lykkedes det nemlig ikke at finde en praktiserende læge, der var interesseret i at overtage klinikken og drive den efter overenskomsten om almen praksis.

Regionen har defor ansat en vikar-læge til at drive en regions-klinik, der i øjeblikket har lidt flere end 2000 patienter tilmeldt. Men det er kun en midlertidig løsning.

"Mini-udbud"

Klinikken skal sendes i et "mini-udbud", hvor de mulige bydere er forhåndsgodkendt. Herefter vælger regionen på baggrund af pris og leverandørernes beskrivelse af, hvordan de vil leve op til kravene i udbuddet.

Mini-udbuddet gælder ikke kun klinikken i Horslunde. Nordic Medicare har nemlig også opsagt sin aftale med regionen om klinikken i Rødby, som har knap 1500 patienter. Den aftale udløber 1. oktober, og de to klinikker udbydes derfor samlet.

Udbuddet blev  17. maj offentliggjort på portalen EU-Supply, og fristen for at byde løber til 21. juni. Og så er det ellers meningen, at vinderen af udbuddet skal etablere klinikkerne 1. oktober.

Regionen vil dog også sideløbende med udbuddet fortsat forsøge at afsætte klinikkerne til en praktiserende læge - lykkes det, vil udbuddet blive annulleret. Regionen har således også for nylig lavet et opslag, hvor man søger en praktiserende læge til Rødby - eller to læger, hvis de har lyst til at deles.

Annonce

Kan blive dyrt

Regionen tilbyder også at hjælpe med blandt andet inventar og udstyr, ligesom der er mulighed for "ekstra honorering".

Da sagen om udbuddet af klinikkerne for nylig blev behandlet af det nære sundhedsudvalg, blev politikerne da også advaret om, at det kan blive dyrt.

Som der står i dagsordenen:

"Siden etablering af udbudsklinikkerne i Horslunde og Rødby er priserne steget, og senere etablerede udbudsklinikker er dyrere at drive. Prisen i dette udbud forventes at blive endnu dyrere grundet blandt andet udfordringerne med at skaffe læger til Lolland."

Prisen i dette udbud forventes at blive endnu dyrere grundet blandt andet udfordringerne med at skaffe læger til Lolland.

Dagsorden til politikerne i det nære sundhedsudvalg

Det kan derfor også ende med, at det slet ikke bliver et firma, som vinder opgaven i et udbud, men at regionen vælger selv at drive klinikkerne. Det kan ske, fordi regionen vil lave en kontrolberegning af buddene. Og hvis beregningen viser, at omkostninger ved en udbudsklinik er væsentlig højere, end ved en regionsdrevet klinik, så vil regionen kunne oprette en regionsklinik og drive den i en seksårig periode.

Under alle omstændigheder skal borgerne på Lolland få adgang til en læge, understreger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

- Der skal være en læge! Vi sender den i udbud, og hvis ikke det lykkes, driver vi den selv. Så der vil også være læge i fremtiden, lover han.

Annonce
Annonce
Lokal nyt

En 22-årig dansk mand er anholdt efter skyderi i Fields

Annonce
landsstævne

AFSLUTNING MED MANÉR: CARPARK NORTH, POPMUSIK OG GAMLE DANSKE SANGE

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

OMBYGNING AF HAVNEBYGNING SKAL I UDBUD

Særlige steder

SÆRLIGE STEDER: KALLØGRÅ

Erverv

HØJE BRÆNDSTOFPRISER PRESSER TURISTBUSSER

landsstævne

GYMNASTIK OG LANDSSTÆVNE FRA FØDSLEN

Udligning

LOLLAND FÅR UDLIGNINGSLUSSING

landsstævne

KLAPSALVERNE BLEV VED OG VED

Lokal nyt

PERSON SLAP USKADT FRA FALD NED AD MØNS KLINT

Femern

FEMERN-FOLK FEJREDE ENDEN PÅ STREJKE

Guldborgsund

EN HJÆLPENDE ARKITEKTHÅND FRA AARHUS TIL SAKSKØBING

Folkemøde

HJEMLØSE: FÆRRE I BYERNE, FLERE PÅ LANDET

landsstævne

MOR PÅ ET HOLD OG DATTER PÅ ET ANDET

Revy

REVY GØR GRIN MED DAGENS DANMARK, OG DER ER NOK AT GRINE AD

landsstævne

MED HØJSKOLE TIL LANDSSTÆVNE

Annonce
Kultur

PAKHUS ERODERER

Erhverv

DET SKAL IKKE VÆRE SÅ SIKKERT, SÅ DET BLIVER KEDELIGT

landsstævne

CYKLEDE FRA LOLLAND TIL LANDSSTÆVNE

Guldborgsund

UTILFREDS MINKAVLER: DET HANDLER OM RETFÆRDIGHED

Femern

STREJKENDE PÅ FEMERNBYGGERIET GENOPTAGER ARBEJDET

Beskæftigelse

UDVALGT: DER ER LEDIGE TIL SOMMERJOB

Fjernvarme

VARMESTRIDEN KOMMER IKKE I HØJESTERET

Maribo

- INTET ER SIKKERT, NÅR DET GÆLDER PLANTER

Annonce
Annonce