Annonce
Lolland

Forældre så chokeret til mens byrødder skændtes

Da Leo Christensen kom ned til forældrene, måtte de alle erkende, at det ikke lykkedes at få sagen om deres børns skole på byrådets åbne dagsorden. Men sagen blev efter Folketidendes oplysninger behandlet på lukket møde. Foto: Birgitta Andersen
I stueetagen sad forældrene fra specialskolen og fulgte lamslåede det ophedede skænderi mellem borgmesteren og Bente Borreskov.

LOLLAND: Mens bølgerne gik højt til byrådsmødet torsdag aften, fulgte en flok forældre fra specialskolen mødet på storskærmene i stueetagen på det gamle pakhus i Maribo, hvor aftenens byrådsmøde blev holdt på førstesalen.

Se dramaet i videoen her:

Her kom Leo Christensen (LL) stæsende ned fra, kort efter at pressen havde forladt byrådsmødet.

Annonce

Han ønskede ikke at deltage i den lukkede del af mødet, hvor specialskolen, efter Folketidendes oplysninger, så alligevel var kommet på dagsordenen.

- Jeg vil ikke risikere at høre noget, som jeg ikke må sige. Derfor forlod jeg mødet. Og så kan de altså ikke sætte noget på lukket dagsorden, uden at det er meddelt på forhånd, når vi godkender dagsordenen. Jeg har ikke stemt for den dagsorden. Og jeg har ikke stemt for, at de skulle lave numre med os, lød det vredt fra byrådsmedlemmet.

Hamrende forbudt

Han indrømmede, at han var chokeret over den udvikling, sagen havde fået i byrådssalen.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, sukkede Leo Christensen, da han var sunket ned på en stol blandt forældrene.

- Der sidder en kommunaldirektør, der sidder en chefjurist, og de ved begge, at det, borgmesteren står og laver, er hamrende forbudt, rasede Christensen.

- Enhver, der får afvist et punkt, har ret til at fortælle, hvorfor de har rejst sagen, også selv om den bliver afvist. Vi vidste, at de ville lave det her nummer. Det er det ældste cowboytrick i politik, fortsatte han.

Annonce

Fik lukket munden

Det "cowboytrick", Leo Christensen taler om, er, at sagen ikke er kommet på almindelig dagsorden, men i stedet er sat på som en dagsorden for sig selv - med to punkter, hvoraf det første var en afvisning af punkt to, som så slet ikke skal behandles.

Dermed fik de to forslagsstillere ikke mulighed for at anføre, hvorfor de gerne så sagen behandlet i byrådet.

- Det hele handlede om, at vi ikke skulle på den ordinære dagsorden. Vi skulle på en tillægsdagsorden, så de kunne bruge punkt et til at lukke munden på os, sagde Leo Christensen, der sluttede sig til forsamlingen af forældre.

Annonce

Børnene er i klemme

De var begyndt at drøfte sagen, da den første chok-tilstand over det, de havde overværet, havde lagt sig.

Igen og igen blev klippet med skænderiet mellem borgmester Holger Schou Rasmussen (S) og Bente Borreskov (EL) set af forældrene i stueetagen, mens byrådet behandlede sagen om deres børns skole på lukket møde. Foto: Birgitta Andersen

- Det her handler om vores børn. Det er dem, som sidder i klemme i alt det her. Jeg kan slet ikke have det! De får jo ikke engang lov til at præsentere deres dagsordenspunkt, lød det frustreret fra Karen Esmarch, der måtte gå ud at trække luft, mens andre forældre genså borgmesterens ord på deres smartphones.

Det her handler om vores børn. Det er dem, som sidder i klemme i alt det her. Jeg kan slet ikke have det!

Karen Esmark Larsen, forælder i specialskolen

Karen Esmarch og flere andre forældre havde forud for byrådsmødet sendt breve til byrådsmedlemmerne, hvori de tryglede dem om ikke at afvise tillægsdagsordenen, men behandle sagen om problemerne i deres børns skole på byrådsmødet.

Derfor føler de tydeligt frustrerede forældre, som også troligt er troppet op til de seneste mange byrådsmøder, ikke, at de kan trænge igennem til deres lokale politikere.

Annonce

Vil gå hele vejen

To har de dog trængt igennem til. Leo Christensen og Bente Borreskov har ikke tænkt sig at lade byrådets behandling af sagen gå upåagtet hen.

- Det her er Ankestyrelsen ... det er hele vejen op. Det er alt, hvad der overhovedet kan trække. Det her er meget, meget enkelt. Borgmesteren får den opposition, han beder om! konstaterede Leo Christensen.

Borgmesteren får den opposition, han beder om!

Leo Christensen, byrådsmedlem i Lolland Kommune, Lokallisten Lolland

- Det bliver voldsomt det her. Han bryder tre love her! Han er vanvittig! Og det her beviser jo bare, hvad vi siger: Der er noget rivravruskende galt i den her sag, sagde byrådsmedlemmet fra Lokallisten Lolland om kommunens borgmester.

- Alle mine nakkehår rejser sig, når der sidder en kommunaldirektør og lader sådan noget her ske ... og der sidder en chefjurist, der bare kan slå op i bogen og sige: "Det er rigtigt, det Bente siger" ... punktum! Og ingen af dem prøver at stoppe ham. Det gør de ikke, fordi de har aftalt det med ham. De har aftalt at bryde loven! Det her er farligt! mener Leo Christensen.

Læs også artiklerne "Borgmester lover snarlig gennemgang af specialskolesagen" og "Vrede seere reagerede på skænderi i byrådssalen" fra Fredagens Folketidende.

Annonce
Annonce
Sakskøbing

ADVARSELSSKILTE FORSVINDER

Annonce
Gågadefest

SOLEN FIK DET TIL AT SKÆPPE I GÅGADEKASSERNE

Annonce
Forsiden netop nu
Natur

ATTRAKTIVT FRITIDSOMRÅDE PÅ VEJ

Lolland

SKALDYRSPARTY MED TYK IRONI

Pilotstrejke

Lokalt par strandede i lufthavnen under SAS-strejke

Fugleskydning

SØNDAGSJAGT PÅ FEM TRÆFUGLE

112

SIGTET EFTER BRAND

Lolland

PØLSESNAK OM KRYDDERIER OG MEDISTER

Lotto

LOKAL LOTTOMILLINÆR

Badevand

TARMBAKTERIER I VANDET VED BADEANSTALT

Strejke

SAS: PILOTSTREJKE RAMMER OMTRENT 30.000 REJSENDE PER DAG

Lolland

HUN HAR VÆRET DØD I 200 ÅR - ALLIGEVEL FORTJENER HUN LIGTOG GENNEM SKOVEN

Beach Walk

FORBEREDELSERNE I FULD GANG

Field's

LOKAL MOR OG DATTER MIDT I SKUDDRAMA I FIELD'S

Filed's

BIOGRAFER HOLDER LUKKET GRUNDET SKYDERI I FIELD'S

Annonce
112

BLEV VÆKKET AF BRANDALARM

Field´s

DE TRE DRÆBTE I FIELD'S ER TO 17-ÅRIGE OG EN 47-ÅRIG

Vejr

KØLIGT SOMMERVEJR VIL DOMINERE DEN KOMMENDE UGE

Field's

DET VED VI OM SKYDERIET I FIELD'S

Field's

FIELD'S HOLDER LUKKET I MINDST EN UGE EFTER SKYDERI

landsstævne

STORSLÅET OG EFFEKTFULDT FARVEORGIE FRA EFTERSKOLERNE

landsstævne

EFTERSKOLEELEVER BEGEJSTREDE OVER OPLEVELSEN

Guldborgsund

KÆMPEBJØRNEKLO HAR VOKSET SIG STÆRK I TI ÅR MED BESPARELSE

Annonce
Annonce