Herning Blue Fox tæmmer fynske hunde og møver sig til tops

Kevin Tansey scorede Hernings andet mål, da holdet tirsdag slog Odense Bulldogs. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Herning Blue Fox er tilbage på førstepladsen i Metal Ligaen efter en 4-1-sejr i Odense.

Herning Blue Fox er tilbage på førstepladsen i landets bedste ishockeyliga efter en 4-1-sejr hos Odense Bulldogs.

Herning havde smidt duksepladsen efter nederlag til rivalen Sønderjyske både fredag og lørdag, men tirsdag slog midtjyderne tilbage.

Sønderjyske tabte tidligere 3-6 ude mod det formsvage bundhold Rungsted Seier Capital, og det udnyttede Herning prompte.

Efter en god Odense-start åbnede Hernings Mathias From ballet efter 11 minutter efter en smart soloaktion, og canadiske Kevin Tansey øgede til 2-0 i slutningen af første periode.

Ligesom første periode var de midterste 20 minutter også jævnbyrdige, men spillet var langt fra lige så flydende, og der var til tider optræk til ballade mellem mandskaberne.

Det var der også i tredje periode, men spændingen vendte også tilbage efter en 1-2-reducering af finnen Otto Nieminen i powerplay.

Lukas Bang genoprettede dog tomålsføringen efter 53 minutter i powerplay, inden Phil Marinaccio lukkede ballet til sidst.

Herning topper Metal Ligaen med 51 point efter 23 kampe. Sønderjyske er toer med 49 point efter 24 kampe, hvorefter der er et hul ned til Aalborg Pirates og Odense med hver 42 point.