Annonce
Lolland

LOKAL CANNABIS-PRODUCENT ER GODT I GANG

Valeos Pharma er i fuld gang med at dyrke cannabis til medicinsk brug. Privatfoto
Valeos Pharma A/S i Holeby er begyndt at producere medicinsk cannabis og har fundet en kunde - nu mangler den sidste tilladelse bare.

HOLEBY: Bag de grå mure i Erhvervspark Lolland gror masser af cannabisplanter. Siden august 2019 har firmaet Valeos Pharma A/S lejet 3500 kvadratmeter i erhvervsparken og været i gang med forberedelserne til at kunne producere tre tons medicinsk cannabis om året.

Foreløbig er er der omkring 10 ansatte, som under ledelse af en master-grower fra Canada har opbygget faciliteterne til at dyrke halvandet tons om året, og Valeos Pharma har også en kunde i Tyskland, som er klar til at købe halvandet tons om året de næste fem år.

Inde i Erhvervspark Lolland er Valeos Pharma godt i gang med at producere medicinsk cannabis. I begyndelsen af næste år forventer virksomheden at kunne begynde salget. Foto: Nils Lund Pedersen

Endnu kan Valeos Pharma dog ikke afsætte produkterne - selskabet mangler nemlig den sidste tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen.

Annonce

- Vi er færdige med at opbygge produktionsapparatet, og vi kører stille og roligt og har afsat vores produktion. Det er vi glade for. Men vi kan ikke levere, før vi har den sidste tilladelse. Så vi har prøve-produkter, men lige nu står vi og smider dem ud, fortæller Michael Andreasen, der har stiftet virksomheden sammen med sin søn, Frederik Andreasen.

Den afgørende GMP-tilladelse - good manufacturing practise eller god fremstillingspraksis - er dog på trapperne, forventer Valeos Pharma, der regner med at kunne indlede eksporten i første kvartal af 2023.

Millionunderskud

Valeos Pharma har for nylig offentliggjort 2021-årsregnskabet, som afspejler, at der har været masser af udgifter og endnu ingen indtægter.

2021 endte således med et underskud før skat på 8,2 millioner kroner og efter skat på 6,4 millioner kroner.

Forventningen er dog, at selskabet kan nå break even i 2024, men indtil da er selskabet afhængige af sine investorer. Regnskabet fortæller, at selskabet ved udgangen af 2021 havde anlægsaktiver for lidt over 40 millioner kroner, og dertil kommer så de løbende udgifter til lønninger.

- Det er store investeringer, og vi gør os umage. Og det er mange penge at have ude, uden at kunne se indkomsten. Så vi er glade for investorerne, og de har fulgt os hele vejen, siger Michael Andreasen.

Annonce

Flere medarbejdere

Som nævnt har selskabet i dag kapacitet til at producere halvandet tons om året, men det er planen at udvide til tre tons om året. Når det sker, bliver der brug for flere medarbejdere.

- Vi kommer op på at have et par og 20 medarbejdere, når vi er i fuld gang. Vi skal jo helst have lidt gang i Lolland. Og vi har et godt samarbejde med Lolland Kommune, der har hjulpet os med at finde søde medarbejdere, som vi er glade for. Men nu kan vi godt mærke, der er konkurrence, og vi har en udfordring med at trække akademiske medarbejdere til Lolland, siger Michael Andreasen og fortæller, at det særligt er farmaceuter eller andre med erfaring fra pharma-branchen, Valeos Pharma gerne vil ansætte.

Selskabet har også haft udfordringer med at besætte direktør-posten. Indtil videre har Frederik Andreasen den opgave, men når selskabet går fra at være en start up til at være i daglig drift, skal der findes en ny.

Annonce
Annonce
Lolland

TO SOGNE LÆGGES SAMMEN EFTER PRÆSTESTRID

Annonce
Kultur

STJERNE-DIRIGENT OG BIGBAND INDTAGER BY

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

TO BOLIGBLOKKE SKAL RIVES NED

Rejsegilde

NY STADIONHAL BLIVER DYRERE END VENTET

Gaslækager

ENERGISTYRELSEN: OVER HALVDELEN AF GASSEN ER UDE AF RØRLEDNINGER

Energikrise

FJERNVARMEKUNDER KAN ÅNDE LETTET OP

Gaslækager

RUSLAND VIL HAVE SAG OM GASLÆKAGER TAGET OP I FN'S SIKKERHEDSRÅD

Energikrise

JULESTJERNERNE LYSER KUN I FÅ TIMER

Gaslækager

MYNDIGHEDER INDKALDER TIL BRIEFING OM GASLÆKAGER ONSDAG - FØLG LIVEBLOG

Lolland

SNART KAN DU KOMME I INFRARØD SAUNA

Royalt

PRINS JOACHIMS BØRN MISTER PRINSESSE- OG PRINSETITLER

112

UNG BUTIKSTYV STAK AF, FØR POLITIET NÅEDE FREM

112

FORMODET FALSK BANKMAND ANHOLDT

Lolland

TRYKKET STEMNING: LILLE PLEJEHJEM TRUET AF LUKNING

Indland

SOL OG VIND SKAL HJÆLPES PÅ VEJ MED MIDLERTIDIGE ELMASTER

Annonce
Håndbold

NFH FORLÆNGER MED CHEFTRÆNEREN

112

STOPPET MED 1.700 KILO I OVERLÆS AF GRØNTSAGER

Guldborgsund

LOKAL MINKAVLER VIL IKKE HAVE DYR I BURENE IGEN

Lolland

SKEPTISK BYRÅD GODKENDTE PARTNERSKABSAFTALE

Guldborgsund

ÆLDRE SAGEN SØGER FLERE SKOLEVENNER

Erhverv

DANSKE NETBUTIKKER MANGLER MÆRKNING AF FARLIGE VARER

112

MAND FUNDET DØD I HAVNEBASSIN

Gasledning til LF

SELSKAB KLAPPER I OM GASLEDNINGEN

Annonce
Annonce