Annonce
Guldborgsund

LOKAL FOLKETINGS-KANDIDAT: - VI STÅR 100 PROCENT FAST PÅ AT VÆLTE REGERINGEN

Edris Qasimi bor i Sorø, arbejder i Næstved og stiller op til Folketinget for Radikale Venstres Guldborgsundkreds. Igennem sit arbejde mener han, at han kender til de udfordringer, som lokale borgere kan bruge hans hjælp til at løse. Og så er han blevet betaget af naturen i Guldborgsund. Foto: PR
Guldborgsund har fået en ny kandidat til Folketinget for Radikale Venstre. Han er med i partiets hovedbestyrelse og oplever lige nu en næsten skræmmende stilhed blandt politikere - formentlig en stilhed før stormen.

GULDBORGSUND: Edris Qasimi (R) husker stadig, hvordan mange mente, at Radikale Venstre havde ladet statsminister Mette Frederiksen (S) slippe for let, den dag i begyndelsen af juni, hvor partiet bad hende om at udskrive folketingsvalg senest 4. oktober. Eller at blive væltet og dermed tvunget til at gøre det.

Han forstod det ikke helt. I politik er det at fjerne sin støtte og være klar til at vælte en regering den største straf, som et parti kan tildele et andet, mener han.

- Vi traf den beslutning, fordi vi i Minkkommissionens rapport kunne se, at der ikke var noget juridisk at dømme hende for. Hun kan ikke dømmes ved en rigsret, for hun har ikke bevidst vildledt. Men der er en alvorlig politisk kritik af, at hun har drevet topstyring og truffet egenhændige beslutninger. Og selv om det ikke er ulovligt, så er det heller ikke ønskeligt politisk. Det ultimative er at vælte regeringen og markere, at den ikke kan fortsætte. Som et parti kan man ikke tildele en hårdere straf, siger han, der sidder med i hovedbestyrelsen og var med til at træffe beslutningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi står til gengæld 100 procent fast på vores ord. Hvis hun ikke selv udskriver det valg senest 4. oktober, så bliver hun tvunget til at gøre det.

Edris Qasimi, folketingskandidat, Radikale Venstre

- Der er ikke nogen garanti for et andet resultat af en advokatundersøgelse, der i øvrigt kan være længe undervejs. Vi står til gengæld 100 procent fast på vores ord. Hvis hun ikke selv udskriver det valg senest 4. oktober, så bliver hun tvunget til at gøre det, siger han og tilføjer, at han forventer, at statsministeren viser format og selv trykker på knappen.

Samler kræfter

Tiden efter udmeldingen var præget af historier om pres fra baglandet, som Edris Qasimi ikke kan genkende.

Hans oplevelse var, at der var en enorm opbakning til at opfordre til et nyt valg, og han kunne blive vred på de ganske få personer, der spredte historier om det modsatte. Personer, som hellere havde set partiet bakke op om en uvildig advokatundersøgelse.

Nu er der blevet stille. Skræmmende stille, forklarer den nyvalgte Guldborgsundkandidat. Christiansborg er på sommerferie.

De holder ferie med deres familie og samler kræfter, så de kan tage tre eller fire uger ud ved den valgkamp, som de fleste forventer at se efter sommerferien.

Edris Qasimi er født i december 1987 og har boet i Sorø siden 2019 med sin kone og to børn på syv og to år. Han arbejder som adjunkt på Professionshøjskolen Absalon i Næstved og er uddannet i statskundskab fra Syddansk Universitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Processen er fremskyndet

I de seneste tre-fire år har han udviklet en stor lyst til at stille op i landspolitik, og han fik besked om, at han kunne vælge mellem tre kredse, der manglede en kandidat.

Forberedelserne har været i gang i nogle måneder, for vi har jo vidst, at der kom et valg senest til næste år. Men vi har "speedet" processen op nu.

Edris Qasimi, folketingskandidat, Radikale Venstre

- Jeg valgte Guldborgsund. Jeg har mange studerende fra området og taler meget med dem og kender til deres udfordringer med at tage en uddannelse. Derudover har jeg kendt til den radikale gruppe fra Guldborgsund, der er blandt de mest engagerede i hele landet. Gruppen er ikke særlig stor, men de er veloplyste og virkelig nogle ildsjæle. Så jeg er blevet taget enormt godt imod, og jeg har besøgt området mange gange efterhånden, forklarer han.

Det er første gang, at Edris Qasimi stiller op til Folketinget. Han kom til Danmark i 2004 og måtte vente til 2016, før han fik statsborgerskab.

- Indtil nu har jeg været med som frivillig, når der har været valgkamp.

Nu er han forberedt på sin egen valgkamp. Plakater er bestilt, og han er i gang med at skrive og designe flyers og brochurer.

- Forberedelserne har været i gang i nogle måneder, for vi har jo vidst, at der kom et valg senest til næste år. Men vi har "speedet" processen op nu.

  • Edris Qasimi bor i Sorø, arbejder i Næstved og stiller op til Folketinget for Radikale Venstres Guldborgsundkreds. Igennem sit arbejde mener han, at han kender til de udfordringer, som lokale borgere kan bruge hans hjælp til at løse. Og så er han blevet betaget af naturen i Guldborgsund. Foto: PR
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier