Annonce
VM i fodbold

NY VM-EKSPERT: DE KAN BLIVE VERDENSMESTRE

Jens Olsen har tidligere stået i spidsen for Nykøbing FC, og så har han været scout for det danske landshold og Kasper Hjulmand, hvor han har udarbejdet rapporter på modstandere og spillere til landstræneren under EM. Foto: Anders Kjærbye
U/19 landstræner og nykøbinggenser, Jens Olsen, bliver Folketidendes VM-ekspert frem mod - og under - VM slutrunden i Qatar.

QATAR: Nu er verdens nok største sportslige begivenhed lige på trapperne, hvor 32 hold skal kæmpe om fodboldens største hæder: Verdensmesterskabet.

Her bliver det U/19 landstræner og Nykøbinggenser Jens Olsen, der også har en fortid som træner i Nykøbing FC og ungdomstræner i Lyngby, som skal tage os gennem slutrunden med hans ekspertise og analyse af især Danmark. Landstræneren har nemlig arbejdet tæt med Kasper Hjulmand i DBU, og har en indsigt i hold, spillere og trænere som få andre - da han også tidligere har udarbejdet rapporter om netop disse for landsholdet.

Jens Olsen var derudover træner for Nykøbing Falster Alliancen U/17-hold, der vandt DM-bronze i juniorligaen i 1999.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jens Olsen, tak for at være med til Folketidendes dækning. Først og fremmest; hvem er favoritterne til dette VM? 

- Det er meget svært at spå om. Men det handler meget om den her følelse, man har, og jeg tror ikke, man får den helt under huden, før det hele går i luften. Der er blevet talt om alt muligt andet end fodbold - med rette - men når det går i gang, så vil fodbolden fylde mere i sin egen ret, og alting vil stå mere tydeligt.

- Men jeg synes, Brasilien har en meget spændende trup. De har en anderledes tilgang, hvor de kan være offensive, men kan kontrollere kampe på en anden måde med nogle stærke navne oppe foran. Vinicius, Rodrygo og Neymar.

- Og selvom England floppede i Nations League, har de et stærkt kollektiv, som vi så ved forrige EM og VM, hvor de kom i finalen til EM og semifinale ved VM. Der har været nogle bump hen ad vejen, men de er stadig en stor trussel.

Hvad med Danmarks chancer?

- Jeg ser afgjort, at Danmark kommer videre fra puljen. Så kan vi få et hårdt matchup mod Argentina. Det er et sammentømret hold med nogle fine våben. Vi er pragmatiske og kan spille 4-3-3 og 3-4-3 og veksle mellem dem uden de store problemer. Kasper har valgt at gå den sikre vej, det er alle spillere, der har været der før, ingen skal tilpasse sig lejren, alle ved hvad der forventes af dem. Det kan være en kæmpe styrke, især med den korte opstart, der kendetegner denne slutrunde. Det kan blive til Danmarks fordel, for jeg tror kollektivet og sammentømringen af et hold vil være vigtigere end nogensinde.

Hvilke danske profiler vil være i fokus?

- Andreas Cornelius har ikke overbevist i Superligaen, jeg tror mere han bliver en indskifter, hvor han kan afgøre tingene i boksen. Kasper Dolberg er kommet til Sevilla og har haft en rigtigt dårlig periode, men der sker jo noget med spillere, når de spiller for deres land. Danmark er et af de stærkeste kollektiver der findes. Sammen er vi rigtigt stærke, og det er helt klart, at sammenholdet er vores største styrke.

- Kollektivet kommer til at spille en stor rolle, landsholdsfodbold er ikke på et lige så højt niveau som i CL. Så man kan overleve langt med et stærkt kollektiv.

- De skarpeste kort er Lindstrøm og Skov Olsen, der har udviklet sig helt fantastisk og har været stærk for Brugge og spillet Champions League og er et super stærkt sted i sin karriere. Jeg synes, vi er stærke på defensiven, vi ser fine ud og er dygtige til at forsvare os kollektivt. Vi er blevet rigtigt dygtige til at forsvare dybere på banen, hvor der notorisk kommer mange chancer.


  • Jens Olsen har tidligere stået i spidsen for Nykøbing FC, og så har han været scout for det danske landshold og Kasper Hjulmand, hvor han har udarbejdet rapporter på modstandere og spillere til landstræneren under EM. Foto: Anders Kjærbye
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier