Restaurant Sømærket har fået nye ejere, der mandag aften første gang tog imod gæster fra gaden.
- Vi åbnede dørene stille og roligt uden så mange gæster. Kun dem, der selv fandt ind fra gaden. Vi ville lige stikke en finger i jorden. Derfor havde vi ikke booket nogen ind, men det gik godt. Gæsterne var glade. Men frituren virkede ikke, og det havde ikke været så sjovt med 50 gæster i restauranten, fortæller Alexander Sørensen.
Det er ham samt kæresten og køkkenchef Natthida Phuangmalai, der sammen med et vennepar kommer til at stå bag den nye Restaurant Sømærket i Marielyst.
Natthida og Alexander kommer begge med erfaring fra restaurationsbranchen i København og har lejet sig ind i en bungalow på Hotel Nørrevang.
De to koncentrerer sig om at lave god mad, få de rigtige kontakter til lokale leverandører og betjene gæsterne.
Venneparret kommer til at få ansvar for vedligehold og HR. Således er der klar rollefordeling.
Men hvad med selve produktet, maden? Den bliver mere fransk end flæsk.
- Det bliver klassiske, franske retter med lokale råvarer. Og alt er hjemmelavet fra bunden. Det er det, fransk bistro handler om. Vi kommer til at have cirka otte retter på menukortet både til frokost og aften, fortæller Alexander Sørensen.
Nu eller aldrig
Men hvad med timingen? Er det et godt tidspunkt at åbne ny restaurant på? Udgifter, der stiger, og højsæsonen netop overstået?
- Vi har ikke gjort os mange overvejelser om tidspunktet. Det er enten nu eller slet ikke, og jeg synes ikke, at man sidder på hænderne hernede. Der er skam folk på Marielyst, fortæller den nye ejer, der i øvrigt forventer at holde åbent hele året.
- Det kan godt være, det dør ud længere henne på året, men vi har også tænkt os at holde fast i de mærkedage, stedet i forvejen er kendt for, for eksempel oktoberfest og vildtaften. Vi vil også gøre endnu mere ud af jul og halloween. Vi tager alt det, der virker og kører videre med, også husmandskost, og tilføjer vores eget ved siden af.
Alexander Sørensen, medejerVi tager alt det, der virker og kører videre med.
Spionage
Før de to vennepar besluttede sig for at købe stedet, var de på besøg i området, ikke mindst i områdets øvrige restauranter.
- Vi skulle finde ud af, hvad vi syntes, området manglede, så vi ikke bare stjæler kunder fra de andre, siger han og fortsætter:
- Vi er en restaurant for det voksne publikum. Børn er velkomne, men der er ikke bamsekraner eller boldmaskiner hos os, lyder det.
På aftenkortet koster retterne mellem 125-299 kroner, til frokost spænder priserne fra 39 til 179 kroner.
De gode samarbejder er noget af det, parret sætter pris på, og man forventer fortsat at kunne holde folkekøkken sammen med højskolen.
Derudover vil de nye ejere bruge den stille tid på året på at lære medarbejderne op i det nye koncept, hvor maden serveres ved bordene.
- Vi har fire-fem måneder til at blive blive klar til stort rykind. Vi har overtaget en del unge, og det er et stærkt team, som kan kan være med til at køre det frem og trække folk fra Nykøbing herud at spise.