Annonce
Femern

Nyt myndighedscenter indviet

Ministrene fik en rundvisning i det nye myndighedscenter af Sigurd Nissen-Petersen, CSR-direktør i Femern A/S (i gul jakke). Til venstre er det direktør i Femern A/S Henrik Vincentsen. Foto: Jan Knudsen

To ministre og borgmesteren klippede den røde snor til nyt myndighedscenter ved Femern-byggeriet.

RØDBYHAVN Der var trængsel ved den røde snor, da det nye myndighedscenter på Strandholmgård i Rødbyhavn mandag skulle indvies.

Transportminister Benny Engelbrecht (S), udlændinge- og integrationsminister og fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) og Lolland-borgmester Holger Schou Rasmussen (S) klippede simultant snoren over til myndighedscentret, som ligger kun et stenkast eller to fra tunnelbyen og de faglige organisationers hovedsæde i Rødbyhavn.

Det nye myndighedscenter skal sikre trygge løn- og arbejdsvilkår og ordentlige forhold for de ansatte på byggeriet af den faste forbindelse over Femern Bælt, og at anlægsarbejdet foregår inden for lovgivningens rammer.

- Vi skal sikre, at der er et ordentligt arbejdsmiljø, at der ikke sker social dumping, og at der kun er adgang til byggepladsen for de personer, der har de nødvendige tilladelser og godkendelser. Derfor er det helt afgørende, at der kan føres et ordentligt tilsyn med anlægsarbejderne, sagde Benny Engelbrecht ved indvielsen og fortsatte:

- Vi ved alle, hvor stor en opgave det bliver med så stort et projekt. Op til 3.000 mennesker bliver direkte beskæftiget på anlægsprojektet og et tilsvarende antal hos en lang række underleverandører. Det er mange mennesker at holde styr på. Og arbejdet foregår ikke kun på den fysiske byggeplads, det foregår også til søs.

Lolland-borgmester Holger Schou Rasmussen (S), transportminister Benny Engelbrecht (S) og udlændinge- og integrationsminister og fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) klipper snoren over til det nye myndighedscenter. Foto: Jan Knudsen

Sag om søfolk skræmmer

Benny Engelbrecht afslørede, at en sag fra marts med manglende arbejdstilladelser hos 28 russiske søfolk på to slæbebåde, der var beskæftiget på Femern-byggeriet, er den direkte årsag til, at der nu er kommet et myndighedscenter.

Efter den sag tilbød Femern A/S at etablere et myndighedscenter, og det har de relevante ministre på området nikket ja tak til.

Myndighedscentret kommer til at bestå af repræsentation af fem myndigheder: Arbejdstilsynet, Søfartsstyrelsen, politiet, Skattestyrelsen og Siri, som er Styrelsen for International Rekruttering og Integration under Udlændinge- og Integrationsministeriet.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Femern-byggeriet også kræver, der kan blive rekrutteret arbejdskraft uden for landets grænser. Derfor er der brug for rådgivning om, hvornår det er nødvendigt at søge om opholds- og arbejdstilladelse. Nogle borgere uden for Europa er undtaget krav om arbejdstilladelse. Det gælder for eksempel for besætningsmedlemmer på udenlandske skibe i international trafik, som kun kortvarigt sejler ind i dansk farvand for at laste eller losse. Allerede her er det tydeligt for enhver, at de her regler hurtigt bliver meget komplicerede. Det bekræfter kun, hvor vigtigt det er, at også udlændingemyndighederne er en del af det nye myndighedscenter, forklarer Mattias Tesfaye.

Strandholmgård har tidligere været brugt til kontorbygning for Femern A/S, inden virksomheden overtog Danhotel i Rødbyhavn og gjorde det til bygherrecenter.

Arbejdstilsynet får plads i myndighedscentret. Det samme gør Søfartsstyrelsen, Skattestyrelsen, politiet og udlændingemyndighederne. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Tre driftige forretningsfolk har skabt en minidestination

Annonce
Nordfalster

Ny uddeler er fundet til Super Brugsen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Færre på højskole i foråret

Guldborgsund

Lokale oddere har fået nye hængebroer

Lokal nyt

Priserne er høje: Det er gyldne rapstider

Sport

Nick Szwiec: Vi skal tillade os at drømme stort

Sport

Ung ukrainsk flygtning spiller i NFC: - Fodbold er mit liv

Guldborgsund

Lille ønske om mere ro bliver til kæmpe-naturpark

Guldborgsund

Kædeforretning genåbner stor butik: Nu er vi mere rustede til konkurrencen

Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Annonce
Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

Annonce
Annonce