Annonce
Folketingsvalg

RADIKAL PARTILEDER GIK I PØLSEVOGNEN

Sofie Carsten Nielsen i pølsevognen i Rødby. Foto: Peter Levinsen Hansen
De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, er fredag ude for at tale med vælgere på Lolland. De Konservative var også på gaden for at tale med vælgerne.

Man kan måske ikke kalde det for politisk pølsesnak, men det foregik ved en pølsevogn og handlede om politik, da Det Radikale Venstres politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, fredag kort før middag var på besøg hos Rødby Pølser og Grill i Rødby i forbindelse med valgkampen.

Den radikale partileder, der torsdag aften deltog i Folketingets åbningsdebat, har fredag sat kursen sydpå for at tale med vælgere forskellige steder på Lolland.

Første stop var hos bageren og Thereses Køkken i Østergade i Rødby, hvor der blandt andet var nogle borgere, som havde taget turen fra Sakskøbing og Nysted, fordi der var emner, de gerne ville diskutere med Sofie Carsten Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her var også de to lokale kandidater fra Det Konservative Folkeparti, Stine Pilt Olsen, der stiller op i Guldborgsundkredsen, og Claus Dyremose, der stiller op i Lollandkredsen.

De benyttede lejligheden til både at snakke med vælgere og den radikale leder.

- Det er altid rart at snakke med folk og høre lidt om, hvad der sker i Rødby, og hvad der optager borgerne der. Vi snakkede også lidt med Sofie Carsten Nielsen - blandt andet om gasledningen til Lolland-Falster, og om det her valg er anderledes end andre valg, fortæller Stine Pilt Olsen.

Et andet emne, der også blev vendt, er den dalende stemmeprocent, som har været for nedadgående på Lolland i de seneste cirka 10 år til både folketingsvalg og kommunalvalg.

Ved folketingsvalget i 2011 var stemmeprocenten i Lollandkredsen på 84,2. Ved det seneste folketingsvalg i 2019 var stemmeprocenten faldet til 77,36 i Lollandkredsen, og ved sidste års kommunalvalg var den helt nede på 63,05.

- Det er måske vigtigere end nogensinde, at folk husker at stemme, og ikke mindst, at de stemmer på en lokal kandidat, hvad enten man stemmer på det ene eller andet parti. Det er vigtigt, at vi har lokale repræsentanter på Christiansborg, og jeg har selv oplevet, at det faktisk gør en forskel, siger Stine Pilt Olsen, som selv har været en del af De Konservatives folketingsgruppe i en del af den valgperiode, som nu er slut.

Hun vil derfor fortsætte kampen for at få folk til at stemme til det kommende valg.

- Hvis vi kan hjælpe med det ved at være synlige og fortælle, hvor vigtigt det er, at man stemmer, vil det være godt. Det handler om at gøre det nærværende og forklare folk, at politik ikke bare er noget, som foregår inde på Christiansborg.

Bag disken i pølsevognen

For Sofie Carsten Nielsen fortsatte rundturen på Lolland efter besøget hos bageren lidt længere nede ad Østergade til pølsevognen i Rødby, hvor den radikale leder fik lov at tage plads bag disken, og her var der flere, som gerne ville tale med hende om blandt andet kontanthjælp og den aktuelle energikrise.

Venstres kandidat i Lollandkredsen, Iben Krog, kom også forbi for at tale med Sofie Carsten Nielsen, og den samtale kan du se og høre et uddrag af i videoen herunder.

Senere på dagen, fra klokken 12.30 til klokken 14.15, skal Sofie Carsten Nielsen sidde bag kassen i Rema 1000 i Nakskov, og mellem klokken 14.45 og klokken 16.30 kan man finde hende bag baren på værtshuset Rådhuspubben (Pillen) i Jernbanegade i Maribo.

Sofie Carsten Nielsen er den første partileder, der besøger Lolland-Falster, siden folketingsvalget blev udskrevet i onsdags.

  • Sofie Carsten Nielsen i pølsevognen i Rødby. Foto: Peter Levinsen Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Maribo

Frygter kolde radiatorer: Umuligt at levere nok varme

Guldborgsund

Legendarisk kromutter: - Jeg har absolut ingen planer om at stoppe

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Lolland

Flest i landet: Så mange dumper dansk og matematik på Lolland

Dølle

Sådan gik det: Dølle-formandens dom over et uforudsigeligt marked

Guldborgsund

Gert gennemførte sit monster-projekt

Dølle

Galningen fra Give har en Dølle-brandert på ønskelisten

Dølle

Benhårde Berit trods stenkast: Det er jeg altså ikke bange for

Vejret

DMI: Mandag bliver våd, men så kommer forårssolen

Indland

DSB varsler forsinkelser og aflyste tog mandag morgen

Indland

Notat afslører stor forskel på adgang til behandling med ny kræftmedicin

Kultur

Grøn melder udsolgt i halvdelen af årets koncertbyer

Guldborgsund

Musiker og komponist Peter Abrahamsen er død

Lolland

Så er foråret skudt i gang

Dølle

Masser af mennesker og traktortræk

Annonce
Annonce
Dølle

Anemone havde styr på fars prutter: Tyven var Preben Pølsesnak

Guldborgsund

Koster 26 millioner årligt: - Det er åbenlyst uretfærdigt

Dølle

Timelang kø: Nu har Dølle truffet en beslutning

Dølle

Lørdag på Dølle: Fra Keld og Hilda til Daze

Dølle

Regn skabte smat på pladsen - men nu skinner solen igen

Dølle

Politiets status: Masseslagsmål og trusler på Dølle

Dølle

Siden 1980: Preben har aldrig misset et eneste Dølle