Annonce
Guldborgsund

STIGENDE ENERGIPRISER FØRER TIL AFLYSNINGER AF SOMMERHUS-BOOKINGER

Tyskere, som er ramt af energikrisen,  er ifølge den lokale afdeling af Sol & Strand begyndt at afbestille sommerhuset. Foto: Anders Knudsen
Sommerhusudlejerne er begyndt at få aflysninger på grund kilowatttimernes prisleje. Nu efterlyser brancheforening fradrag på energiforbedrende tiltag.

SYDFALSTER: Efter en uges ferie i sommerhus kommer regningen på brugte kilowattimer. Og som derhjemme, hos købmanden, bageren eller i ismageriet er den regning i galopperende vækst. Det kræver ikke en vild fantasi at forestille sig, at det kan få konsekvenser for turismen, specielt i sommerhusenes skuldersæson, altså udenfor højsæsonen.

Folketidende har talt med Sol & Strand Marielyst om situationen, som  bureauchef, Kenth Solfjeld, sætter følgende ord på.

- Vi kan lige så godt sige det, som det er. Der kommer aflysninger på grund af energipriserne. Det kan vi se og det er især tyskerne, som er meget påpasselige med strømpriserne, men danskerne er begyndt at følge trop, siger han.

Annonce

I bureauet sætter man en fast kilowattpris på strømmen, men de store udsving i prisen gør, at man først ugen før ankomst kan være sikker på kilowattprisen.

- I dag ringede en dansk gæst, som har booket i marts og gerne ville kende prisen. Men den kan jeg på ingen måde oplyse om lige nu. Gæsterne har almindelige vilkår for at annullere og de må selv vurdere, om deres budget kan holde til den usikkerhed, vi ser lige nu. Hovedparten af dem, som overvejer at leje et sommerhus, kan tåle en stigning, siger han og fortæller at det ikke mindst gælder gæsterne i de helt store sommerhuse, der sluger meget energi, når de skal opvarme pools og sauna med mere.

I dag ringede en dansk gæst, som har booket i marts og gerne ville kende prisen. Men den kan jeg på ingen måde oplyse om lige nu.

Kenth Solfjeld, bureauchef Sol & Strand

Hug til skuldersæsonen

I gårsdagens folketidende kunne man læse, at flere restaurationer overvejer at slutte sæsonen tidligere i år. Dermed kan den eftertragtede skuldersæson blive påvirket, vurderer Solfjeld:

- Vi kan i hvert fald ikke udelukke, at mange lukkede restauranter er en forringelse af kvaliteten, og at det vil betyde færre gæster.

Ifølge direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, Pia Loft, holder man indtil videre vejret, men indtil videre har hun ikke hørt om mange aflysninger eller manglende bookinger:

- Men vi forventer, at der vil komme større bevågenhed på forbruget. Jeg tror, man vil se, at gæsterne går efter de huse, som er bedst i energiklasse.

Jeg tror, man vil se, at gæsterne går efter de huse, som er bedst i energiklasse.

Pia Loft, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening
Annonce

Opgradering og fradrag

Feriehusudlejernes Brancheforening opfordrer til, at husejerne i videst muligt omfang tænker på energiforbedrende tiltag i husene.

- Det kan være en opdateret varmepumpe, en nyere varmtvandsbeholder eller et køleskab med bedre energimærkning.

Desuden foreslår brancheforeningen et fradrag på energiforbedrende tiltag i sommerhuse, der lejes ud, så de første 40.000 kroner, ejerne bruger på forbedringer er skattefrie.

- Det er i Danmarks interesse. For det er et marked, som ikke må gå i stå. Så ser situationen for de andre små erhvervsdrivende i landdistrikterne, for eksempel købmændene, endnu mere sort ud.

De sidste par år er det ellers gået rigtig godt med udlejningen af sommerhusene.

- Lige nu er det her noget vi skal igennem og vi håber, det ikke er noget, der hænger ved, slutter hun.

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce