Annonce
Ugeavisen Lolland

To generationer i Broderimagasinet

Annette og Herdis Balle er det nye team i Broderimagasinet. Foto:Daniel Brøns
Siden juni 2021 har Annette Balle været bag disken i Broderimagasinet, som hun nu formelt overtager 1. juni. Men hendes mor Herdis bliver i butikken, så de kan hjælpes ad.

MARIBO: Et optimalt teamwork med to generationer har det seneste år taget fart i Maribos måske ældste detailforretning ”Broderimagasinet”, hvor Herdis Balle i 63 år har stået bag disken om dagen – og om aftenen har broderet og repareret tøj for kunderne. Et speciale, som hun ikke slipper, selv om hun nu har engageret sin datter Annette Balle i alle detaljer, så Annette nu formelt kan overtage leder-rollen i forretningen. Og de er et godt team, som Herdis Balle siger:

- Annette er ufattelig dygtig til at strikke og laver flere modeller hver måned, så kunderne kan se, hvad de får ud af vores forskellige garner, siger Herdis Balle, der fremover har tænkt sig at trække sig lidt mere i baggrunden, selv om hun vil være i butikken. Ofte i baglokalet, hvor hun tager sig af sine sy-opgaver, såsom at brodere navne på dåbskjoler og mindre reparationer.

- Det er en rigtig fin arbejdsdeling, for så behøver jeg ikke at stå op hele dagen, og jeg kan også tage lidt tidligere fri ind imellem, siger hun.

Annonce

Annette Balle ser umiddelbart arbejdet i forretningen som en naturlig forlængelse af hendes engagement i håndværk og butikken.

- Jeg er vant til at arbejde i detail fra min tid i sportsforretningen i Sakskøbing, og så har jeg i mange år hjulpet her i butikken også, så jeg ved, hvad det hele handler om, siger Annette, der ligesom sin mor er et meget engageret menneske. Ud over engagementet i strik, så bruger hun meget fritid på at sidde i bestyrelser for badminton – både lokalt i Sakskøbing og for Lolland-Falster.

- Men jeg er single, så der er masser af tid til at nå det hele, fortæller den nye forretningsejer, der er utroligt glad for sin forretning.

- De fleste håndarbejdsbutikker i Danmark er temmelig ens, så her skiller vi os ud med et varelager, som rækker langt tilbage i historien med ting, som du slet ikke kan finde andre steder, siger hun og oplyser som eksempel, at man ingen andre steder i landet finder så stort et udvalg til broderi-entusiaster.

- Det er et stort lager, som vi har inde bagved, så en stor del af specialet her er at have overblikket, så vi altid kan finde det helt rigtigt til kunderne, siger Annette Balle, der dog også elsker nyheder.

- Hver gang, der kommer nye garner ind, så elsker jeg at gå ombord i dem og teste, så jeg også kan rådgive kunderne til det helt rigtige køb. Det er jo min og kundernes fælles passion, som det handler om, så det er fantastisk, at jeg nu kan arbejde med det på fuld tid, siger butiksejeren, der ikke venter, at flere generationer bliver involveret i butikken.

- Min datter er også et engageret menneske, men slet ikke i håndværk, så det bliver mor og mig, der kører det her fremover, siger hun.

Herdis Balle tilføjer:

- Og jeg er her altså stadig, for jeg kender ikke noget bedre end at arbejde her. Om onsdagen er jeg dog ofte til pensionisthygge i Sakskøbing, men det er jo vores lukkedag, så det kommer ikke til at forstyrre rytmen i forretningen.

Overtagelsen fejres fra onsdag 1.6 til lørdag d 4.6 med gode tilbud og 20 procent rabat på alle ikke nedsatte varer. Butikken byder kunder på et lille glas alle fire dage.

Annonce
Annonce
Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Annonce
Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Annonce
Annonce