Annonce
Ugeavisen Lolland

To generationer i Broderimagasinet

Annette og Herdis Balle er det nye team i Broderimagasinet. Foto:Daniel Brøns
Siden juni 2021 har Annette Balle været bag disken i Broderimagasinet, som hun nu formelt overtager 1. juni. Men hendes mor Herdis bliver i butikken, så de kan hjælpes ad.

MARIBO: Et optimalt teamwork med to generationer har det seneste år taget fart i Maribos måske ældste detailforretning ”Broderimagasinet”, hvor Herdis Balle i 63 år har stået bag disken om dagen – og om aftenen har broderet og repareret tøj for kunderne. Et speciale, som hun ikke slipper, selv om hun nu har engageret sin datter Annette Balle i alle detaljer, så Annette nu formelt kan overtage leder-rollen i forretningen. Og de er et godt team, som Herdis Balle siger:

- Annette er ufattelig dygtig til at strikke og laver flere modeller hver måned, så kunderne kan se, hvad de får ud af vores forskellige garner, siger Herdis Balle, der fremover har tænkt sig at trække sig lidt mere i baggrunden, selv om hun vil være i butikken. Ofte i baglokalet, hvor hun tager sig af sine sy-opgaver, såsom at brodere navne på dåbskjoler og mindre reparationer.

- Det er en rigtig fin arbejdsdeling, for så behøver jeg ikke at stå op hele dagen, og jeg kan også tage lidt tidligere fri ind imellem, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annette Balle ser umiddelbart arbejdet i forretningen som en naturlig forlængelse af hendes engagement i håndværk og butikken.

- Jeg er vant til at arbejde i detail fra min tid i sportsforretningen i Sakskøbing, og så har jeg i mange år hjulpet her i butikken også, så jeg ved, hvad det hele handler om, siger Annette, der ligesom sin mor er et meget engageret menneske. Ud over engagementet i strik, så bruger hun meget fritid på at sidde i bestyrelser for badminton – både lokalt i Sakskøbing og for Lolland-Falster.

- Men jeg er single, så der er masser af tid til at nå det hele, fortæller den nye forretningsejer, der er utroligt glad for sin forretning.

- De fleste håndarbejdsbutikker i Danmark er temmelig ens, så her skiller vi os ud med et varelager, som rækker langt tilbage i historien med ting, som du slet ikke kan finde andre steder, siger hun og oplyser som eksempel, at man ingen andre steder i landet finder så stort et udvalg til broderi-entusiaster.

- Det er et stort lager, som vi har inde bagved, så en stor del af specialet her er at have overblikket, så vi altid kan finde det helt rigtigt til kunderne, siger Annette Balle, der dog også elsker nyheder.

- Hver gang, der kommer nye garner ind, så elsker jeg at gå ombord i dem og teste, så jeg også kan rådgive kunderne til det helt rigtige køb. Det er jo min og kundernes fælles passion, som det handler om, så det er fantastisk, at jeg nu kan arbejde med det på fuld tid, siger butiksejeren, der ikke venter, at flere generationer bliver involveret i butikken.

- Min datter er også et engageret menneske, men slet ikke i håndværk, så det bliver mor og mig, der kører det her fremover, siger hun.

Herdis Balle tilføjer:

- Og jeg er her altså stadig, for jeg kender ikke noget bedre end at arbejde her. Om onsdagen er jeg dog ofte til pensionisthygge i Sakskøbing, men det er jo vores lukkedag, så det kommer ikke til at forstyrre rytmen i forretningen.

Overtagelsen fejres fra onsdag 1.6 til lørdag d 4.6 med gode tilbud og 20 procent rabat på alle ikke nedsatte varer. Butikken byder kunder på et lille glas alle fire dage.

  • Annette og Herdis Balle er det nye team i Broderimagasinet. Foto:Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier