Annonce
Lolland

Zulu-drenge inviteret til Nakskov

Drengene fra Zulu HK har ikke tidligere spillet på Lolland-Falster. Holdet blev sammensat til en realityserie på TV2 Zulu, hvor en gruppe novicer i håndbold skulle spilles sammen til et hold. Det bygger på konceptet FC Zulu, der fik stor succes for mere end 17 år siden.

Udvalg støtter håndboldklubs 50-årsjubilæum og giver mulighed for showkamp.

NAKSKOV - Det lyder da dejligt. Vi er en lille forening, og det betyder utrolig meget for os, lyder det med begejstring fra Nakskov Håndboldklubs formand, Henning Ebbe, da Folketidende kontakter ham torsdag.

Glæden skyldes, at fritids-, kultur- og folkesundhedsudvalget har valgt at støtte håndboldklubben med 10.000 kroner til det arrangement, som skal markere, at klubben runder 50 år. Egentlig havde bestyrelsen ansøgt om 25.000 kroner fra kommunens eventpulje, men Henning Ebbe er bare glad for, at der falder lidt penge af til at markere dagen. Men de gode nyheder er slet ikke ovre.

Nakskov Håndboldklub er en breddeklub, hvor det især er børne- og ungdomshåndbolden, der fylder. Klubben kan til marts fejre 50-års jubilæum, og det skal selvfølgelig fejres. Foto: Ingrid Riis

Får jubilæumsgave

Nakskov Håndboldklub vil nemlig også modtage 7.500 kroner i jubilæumsgave fra kommunen.

- Nej, hvor er det altså dejligt. Vi er virkelig glade for det, slår formanden fast.

Dermed kommer klubben i hvert fald tættere på de 25.000 kroner, som man havde søgt til fejringen, men om økonomien hænger helt sammen, ved han endnu ikke. Programmet er nemlig stadig ved at blive puslet sammen.

Hovedattraktionen bliver håndboldholdet Drengene fra Zulu HK, der er skabt på baggrund af realityserien Zulu HK. Her har den tidligere håndboldspiller Lars Rasmussen og Kristina "Mulle" Kristiansen forsøgt at gøre nogle aldeles umulige håndboldspillere, som aldrig havde dyrket sporten, til et hold.

Den lollandske klub fra Nakskov har foreløbig blot inviteret zulu-drengene til kamp og mangler en endelig bekræftelse, men tv-klubben, der for to år siden spillede sin første kamp, har allerede sat besøget på Vestlolland ind i sin turnéplan. Her står Nakskov nemlig som den første kamp i 2022, og holdet vil indtage byen lørdag 26. marts.

Udover showkampen med holdet fra realityserien, bliver der også arbejdet på foredrag med Zulu-træner Lars Rasmussen, ligesom der arbejdes med en ungdomskamp og en hel del andre tiltag, som klubben endnu ikke vil løfte sløret for.

Annonce

Var tæt på afslag

Formanden for fritids-, kultur- og folkesundhedsudvalget, Martin Boesen (S), fortæller, at ansøgning om støtte faktisk lå på vippen til et afslag. Det skyldes, at eventpuljen egentlig er rettet mod danske mesterskaber eller større arrangementer og ikke en begivenhed som denne. Samtidig var de ansøgte 25.000 kroner en fjerdedel af puljens penge.

- Men vi synes i udvalget, at det er et fint arrangement, og det er med til at få lidt gang i foreningslivet og få samlet folk efter tiden med corona, siger han.

Derfor blev det nye udvalg på sit første møde enige om at give de 10.000 kroner i støtte til arrangementet. På den måde bliver der penge til at gøre noget ekstra ud af fejringen og samtidig kunne tiltrække folk udenfor kommunen til Nakskov. Showkampen med Zulu HK forventes nemlig at være et godt trækplaster.

I Nakskov Håndboldklub kan man nu sætte sig ned og pusle resten af festlighederne på plads velvidende, at der i hvert fald er lidt ekstra på kistebunden.

Annonce
Annonce
Lolland

Rumænske Eduard elsker at spille fodbold i Maribo

Annonce
Lokal nyt

Indret haven til leg og øg biodiversiteten

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Sandby Kirke får foræret en skov

Guldborgsund

De arbejder tæt sammen om patienterne: Nu skal samarbejdet også ind i studierne

Lolland

Udvalg vil have mere ud af støtten til store events

Lokal nyt

Jobpatruljen søger frivillige

Guldborgsund

Danmarks ældste cykelløb trak stadig mange deltagere

Guldborgsund

Plan om lejligheder i Midtpunktet på vej ud

Maribo

Sælger ud af lokalhistorien

Lolland

Den sidste trosse er smidt i land. EU's fiskekvoter har umuliggjort deres erhverv

Guldborgsund

Flemming Krøll forlader revyskole

112

Stjal jordstampere fra biler

Lolland

Hårde ord i lang debat om specialskoler

Lolland

S-politiker er ikke inhabil - foreløbig

Lolland

Dansk militært mesterskab i frit fald holdes lokalt

Annonce
Lolland

Debatterede forsvarsforbehold til kommende folkeafstemning

Guldborgsund

Et hårdt comeback efter corona

112

Lastbil tabte kul over længere strækning

Erhverv

Frimann Biler overtager forhandling af to bilmærker

Lolland

Turistkreds vil hædre to kvinder - lynhurtigt fundet via radio

Lokal nyt

Forventer øget smitte med corona senere på året

112

Spottede mand med gevær på banegård

Lokal nyt

Politikere vil have undersøgt mystisk dødsfald hos havørn til bunds

Annonce
Annonce