Annonce
Bolig og livsstil

Disse tre ting trækker ned på jobansøgningen

Det kan være en god idé at lave et kompentenceopdelt cv, råder karriererådgiver Barbara Scheel. Gør arbejdet for dem, der skal læse cv'et, så de ikke selv skal prøve at forbinde dine kompetencer til jobbet. Foto: Monkey Business Images/Free

Det er ikke kun faglige kompetencer, som jobansøgere bliver målt på. Også andre ting kan trække ned, så du bliver fravalgt.

Har man mange korte ansættelser på sit cv, bor man langt væk fra det job, man søger, eller er man overkvalificeret, så kan det stå i vejen for et nyt job.

Det viser en analyse, som rekrutteringsvirksomheden Konsulenthuset Ballisager har lavet blandt 927 private og offentlige virksomheder.

- Virksomhederne er kræsne, når de ansætter medarbejdere, og kandidater vurderes på meget andet end deres kompetencer, viser vores undersøgelser igen og igen, siger direktør Morten Ballisager.

1) Mange korte ansættelser

Har man mange korte ansættelser på sit cv, så kan det for nogle virksomheder sende et signal om, at kandidaten er rastløs eller måske en dårlig performer, siger Morten Ballisager.

- Opgaven for jobsøgeren er derfor at finde en fællesnævner, der hjælper arbejdsgiverne med at se den røde tråd og den gode historie på trods af de korte ansættelser, siger han.

Den selvstændige karriererådgiver Barbara Scheel foreslår, at man i stedet for det klassiske cv, hvor man starter med at skrive årstal, jobfunktion og virksomhed, laver et kompetenceopdelt cv.

- Det første, virksomhederne skal se, er alle de kompetencer, som du har og kan bidrage med, og som er relevante i forhold til stillingsopslaget. Det kan man stille op i nogle overordnede kompetencer som eksempelvis: ledelse, kommunikation, administration og så videre, siger hun.

- Så kan man til sidst i cv'et kort liste sine ansættelser og årstal op, hvor man også tydeligt fremhæver, hvilke resultater man har opnået, foreslår hun.

2) Man bor langt væk fra virksomheden

Mange virksomheder er også betænkelige ved kandidater, som har mere end en times transport hver vej.

- Virksomhederne kan være bange for, at man sidder fast i trafikken og derfor ofte kommer for sent. Eller at det bliver nemmere at aflyse et møde og tage en hjemmearbejdsdag, siger Barbara Scheel.

Derfor er hendes bedste råd, at man tidligt gør opmærksom på, at distancen ikke er noget problem.

- Man skal stadig fokuserer på at beskrive sin kompetencer, men også skrive at man er vant til at køre langt efter et job, så det problem eller den fordom er taget på forhånd, siger hun.

3) Man er overkvalificeret

Den tredje ting, som virksomheder ser som et potentielt problem ved en ansøger, er overkvalificerede kandidater.

Ifølge Barbara Scheel handler det ofte om, at virksomhederne frygter, at kandidaten kommer til at kede sig og derfor søger væk igen efter kort tid.

- Her er det også bedst, hvis man arbejder med et kompetenceopdelt cv, hvor man fremhæver de ting, som passer præcist til stillingen, og nedtoner de kompetencer, som ikke skal i spil, siger hun.

- Det kan være, at man har været leder for 200 mennesker, men ikke vil det mere, så skriver man, "jeg er klar til at være en del af et mindre team", foreslår hun.

Hvis man på forhånd tænker, at der er noget ved ens profil, som kan gøre en virksomhed usikker, så ring op, og tag en samtale om det, foreslår Barbara Scheel.

- Så har man gjort sig synlig og på forhånd talt om det, som kan være en barriere. Man har ikke noget at tabe, for hele pointen med ansøgningen og cv'et er jo, at man bliver inviteret ind til en samtale, siger hun.

/ritzau fokus/

  • Jobsøgning
    Det kan være en god idé at lave et kompentenceopdelt cv, råder karriererådgiver Barbara Scheel. Gør arbejdet for dem, der skal læse cv'et, så de ikke selv skal prøve at forbinde dine kompetencer til jobbet. Foto: Monkey Business Images/Free
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Legendarisk kromutter: - Jeg har absolut ingen planer om at stoppe

Dølle

Sådan gik det: Dølle-formandens dom over et uforudsigeligt marked

Guldborgsund

Gert gennemførte sit monster-projekt

Vejret

DMI: Mandag bliver våd, men så kommer forårssolen

Dølle

Galningen fra Give har en Dølle-brandert på ønskelisten

Dølle

Benhårde Berit trods stenkast: Det er jeg altså ikke bange for

Guldborgsund

Musiker og komponist Peter Abrahamsen er død

Guldborgsund

Koster 26 millioner årligt: - Det er åbenlyst uretfærdigt

Indland

DSB varsler forsinkelser og aflyste tog mandag morgen

Indland

Notat afslører stor forskel på adgang til behandling med ny kræftmedicin

Kultur

Grøn melder udsolgt i halvdelen af årets koncertbyer

Lolland

Så er foråret skudt i gang

Dølle

Anemone havde styr på fars prutter: Tyven var Preben Pølsesnak

Dølle

Lørdag på Dølle: Fra Keld og Hilda til Daze

Dølle

Masser af mennesker og traktortræk

Annonce
Annonce
Dølle

Regn skabte smat på pladsen - men nu skinner solen igen

Dølle

Politiets status: Masseslagsmål og trusler på Dølle

Dølle

Timelang kø: Nu har Dølle truffet en beslutning

Dølle

Siden 1980: Preben har aldrig misset et eneste Dølle

Dølle

Næsten historisk: - En af de dage med allerflest i teltet

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

Dølle

Nu er den væk: Hvad betyder det for Dølle?