Annonce
Erhverv

Erhvervsklima: Fremgang og tilbagegang på Lolland-Falster

Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster. Foto: Jan Knudsen

Guldborgsund Kommune rykker op og lander på en 31. plads i erhvervsklimamåling. Lolland Kommune falder ned på en 69. plads.

ERHVERV Guldborgsund Kommune rykker op på ranglisten i DI's nye erhvervsklimamåling og lander på en 31. plads.

Til gengæld falder nabokommunen Lolland Kommune ned på en 69. plads, hvilket er en af de laveste placeringer i de 11 år, hvor DI har testet kommunernes erhvervsvenlighed.

- Det er glædeligt at Guldborgsund Kommune lander på en samlet 31. plads, og kommunen har nu fundet sig til rette i den bedre halvdel af skalaen. Samtidig er det skuffende, at Lolland Kommune nu rykker længere ned på pladserne, siger formand for DI Lolland-Falster, adm. direktør Kim Frimann, Frimann Biler A/S og uddyber.

- Vi vil ikke bruge undersøgelsen til at udstille kommunerne, men det er et redskab til, at vi sammen med kommunerne kan få en konstruktiv dialog om, hvordan vi sammen kan løfte niveauet. Vi er inde i en rigtig positiv udvikling på Lolland-Falster, og der sker rigtig meget i de kommende år. Derfor er det vigtigt, at vi i fællesskab griber de muligheder, som opstår i forbindelse med blandt andet Femern-projektet både i anlægsfasen og efterfølgende, siger Kim Frimann.

Fælles for kommunerne er, at virksomhederne svarer, at to af de vigtigste prioriteter for kommunerne er infrastruktur og transport samt arbejdskraft.

Blandt bedste placering nogensinde

Samlet set opnår Guldborgsund en af sine bedste placeringer nogensinde i DI's måling gennem nu 11 år, og kommunen klarer sig især godt, når det kommer til brug af private leverandører.

I den kategori er Guldborgsund Kommune femtebedst i Danmark.

- Netop brugen af private leverandører medvirker til den flotte placering. Når det private og offentlige samarbejder om løsningen af samfundets opgaver, er det samtidig med til at udvikle nye effektive måder at gøre tingene og en mere effektiv udnyttelse af ressourcerne til glæde for samfundet, siger Kim Frimann.

Guldborgsund Kommune ligger i bund, når det kommer til arbejdskraft, hvor kommunen indtager en 77. plads ud af 93 kommuner. Det handler blandt andet om at skaffe arbejdskraft til kommunens virksomheder og om at få flere i den arbejdsdygtige alder ud på arbejdsmarkedet.

- At vores virksomheder kan få de medarbejdere, de skal bruge, er en afgørende faktor for, at de kan få succes på Lolland-Falster. I de kommende år vil aktiviteten stige voldsomt på Lolland-Falster, og her er det vigtigt, at vi kan følge med og sikre arbejdskraft både til vores virksomheder og til anlægning af Femern-forbindelsen, siger Kim Frimann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lolland taber terræn

I årets erhvervsklimamåling er Lolland Kommune faldet ned på en 69. plads og har dermed et stykke op til den øverste del af skalaen.

Blandt andet taber kommunen lidt terræn på uddannelse, som er et emne, der optager både kommunen og erhvervslivet.

Omvendt rykker kommunen en smule op i kategorien arbejdskraft.

- Det er vigtigt, at vi ikke taber fokus i forhold til uddannelsesområdet, som sikrer de rette kompetencer til arbejdsmarkedet. Det er udslagsgivende for at fastholde og tiltrække virksomheder og indbyggere, at Lolland Kommune har et ordentligt uddannelsestilbud, siger Kim Frimann.

Mere end hver femte virksomhed svarer, at de "næppe" eller "bestemt ikke" vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen, hvilket er højt set i forhold til gennemsnittet blandt alle besvarelser landet over. Vurdering af kommunens image lander også på en 79. plads ud af 93 kommuner.

- Hvis vi skal have flere virksomheder til at etablere sig i Lolland Kommune, så har vi også behov for gode ambassadører blandt det eksisterende erhvervsliv. Derfor bør kommunens image til stadighed have opmærksomhed, når vi skal tiltrække og fastholde virksomheder i fremtiden, siger Kim Frimann.

Selvom den nuværende sundhedskrise fylder meget nu, så vil det ifølge Kim Frimann i højere grad være den grønne omstilling, som vil få et stort fokus.

Der er desuden også behov for et skarpt fokus på at få uddannet fremtidens arbejdskraft og gøre Lolland-Falster til et attraktiv sted at uddanne sig.

Senest har Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune som tidligere omtalt i Folketidende indgået en alliance med en række aktører indenfor uddannelsesområdet.

- På Lolland-Falster skal vi gribe mulighederne, og vores kommuner spiller med i forhold til at udvikle området. Senest har kommunerne indgået en uddannelsesalliance, og det fortjener stor ros, at de griber muligheder. Ligeledes har man sammen skabt en stærk erhvervsorganisation på Lolland-Falster. Så på Lolland-Falster kender vi efterhånden vejen til udvikling, og det er at stå sammen og tage initiativ, siger Kim Frimann.

Læs mere i Folketidende tirsdag.

  • Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Guldborgsund

René fordobler overskuddet

Erhverv

Scandlines skifter ud i direktionen: Her er de nye navne

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Gerts vilde døgn: - Det er 24 timer i helvede

Dølle

Claus må "skjule sin identitet": - Jeg blev ked af det, da jeg hørte det

Dølle

Siden 1980: Preben har aldrig misset et eneste Dølle

Dølle

Musikken sætter gang i festen: - Vi kommer fra Døllefjelde-Musse ...

Sport

Så skete det endelig - Nykøbing FC tog en kæmpe skalp

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

112

21-årigs sindssyge kørsel: Vaskeægte vanvid

Dølle

Nu er den væk: Hvad betyder det for Dølle?

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?

Lokal nyt

Regionsråds-politiker bryder med sit parti

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

Dølle

Mette sælger dem, men hvem i alverden køber dem i maj?

Indland

Rusland advarer Danmark: Det vil blive gengældt

Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing

Annonce
Annonce
112

Niels-Christian blev jagtet gennem mark: Så brød helvede løs

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

112

Fik slag i hovedet på marken

Dølle

Tilfreds Dølle-formand: Det overrasker mig

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Guldborgsund

René fordobler overskuddet