Danskerne er vilde med økologiske æg. Salget på ét kvartal har netop rundet en million stk. pr. uge.
Den økologiske mælk og de økologiske grøntsager er blevet en fast bestanddel i indkøbskurven - og nu følger øko-æggene for alvor efter. En af landets største ægproducenter melder om et salg, der går forrygende.
Det er Hedegaard Foods, der nu har rundet det magiske grænse med en million solgte økologiske æg om ugen.
Direktør hos Hedegaard Foods Ivan Noes Jørgensen har forklaringen på, hvorfor salget stiger og stiger. For når krisen kradser, sælger man faktiske flere æg:
- De private husholdninger anvender flere æg, da mange hygger sig hjemme og laver mad selv, siger han.
Salget af æg har generelt været stigende de seneste tre år. Samlet sælges der fem procent flere æg i dag end for et år siden. Ser man på de økologiske æg, er det især dem, der står for en stor del af fremgangen.
I årets første to kvartaler steg salget af økologiske æg med henholdsvis ni og fem procent - og i tredje kvartal lå stigningen på hele 30 procent i forhold til samme periode sidste år.
Hedegaard Foods solgte i det seneste kvartal 200.000 flere økologiske æg om ugen i forhold til året før.
/ritzau/