Annonce
Erhverv

STIGENDE RÅVAREPRISER KAN MÆRKES HOS LOKAL FØDEVARE-PRODUCENT

Christian Bring, direktør i Crispy Food Nordic, som består af Nakskov Mill Foods i Nakskov og Crispy Food i Gørlev, mærker i den grad det høje omkostningsniveau i samfundet. Foto: Claus Hansen
Det er en svær tid for virksomhederne med højt omkostningsniveau. Det mærker man også hos morgenmads- og planteproteinproducenten Nakskov Mill Foods.

NAKSKOV: Det er ikke kun forbrugerne, som mærker rekordhøj inflation i øjeblikket. Også virksomhedernes omkostninger når nye højder som følge af det høje prisniveau på alt fra råvarer til energi.

- Det er en svær tid med stigende råvarepriser og omkostningsniveauet i det hele taget. Og folk holder lidt igen med forbruget. Men vi er i fødevarebranchen, og fødevarer er der altid behov for, så vi er kommet okay igennem det, og vi arbejder for at få større markedsandele, ikke kun i Danmark, men også i udlandet.

Sådan siger Christian Bring, direktør i Crispy Food Nordic, som består af Nakskov Mill Foods i Nakskov og Crispy Food i Gørlev.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Nakskov er det særligt råvarer som ærter, havre og majs, der prismæssigt er skudt i vejret.

- Råvarepriserne stiger hele tiden, og vi kan ikke sende alle prisstigningerne videre til kunderne, så vi kommer til at tage noget af det. Derudover kan det også svært at få råvarerne i rette tid og mængde, fortæller Christian Bring.

På fabrikken i Nakskov er der cirka 70 ansatte.

Crispy Food Nordic har i de seneste år foretaget en række investeringer.

I 2019 købte virksomheden Ota Solgryn tilbage på danske hænder.

I 2020 investerede virksomheden op mod 35 millioner kroner i et produktionsanlæg til fremstilling af ærteprotein, og sidste år blev der så udvidet med en fabrik i Polen, som producerer müsli til yoghurt, som der også produceres hos Crispy Food i Gørlev.

På Nakskov Mill Foods produceres en række knasende morgenmadsprodukter, som direktør Christian Bring her viser eksempler på. Foto: Claus Hansen

En dæmper på ærteprotein

Inflationen har lagt en lille dæmper på ærteproteineventyret.

- Det går egentlig okay. Vi vækster cirka 10 procent på ærteprotein, men det er for lidt, vi havde håbet på lidt mere. Men det skal nok komme. Vi er overbeviste om, at det er fremtiden, så vi knokler på, siger Christian Bring.

Ærteprotein udvindes fra gule ærter, også kaldet flækærter, som fabrikken i Nakskov får hjem fra primært Norden. Fra Nakskov leveres både ingredienser baseret på hele ærter og ærteprotein, hvor protein og stivelse er skilt. Den sidste proces foregår i udlandet.

- Vi er ikke på fuld kapacitet i vores produktionsanlæg lige nu, så det store gennembrud har vi ikke fået endnu. Inden for de næste to-tre år håber vi at komme op på fuld kapacitet. Vi kan mærke, at de store markeder og de store kunder begynder at røre på sig i en grad, vi ikke har set tidligere, så vi er meget fortrøstningsfulde, siger Christian Bring.

Vi er ikke på fuld kapacitet i vores produktionsanlæg lige nu, så det store gennembrud har vi ikke fået endnu.

Christian Bring, direktør, Crispy Food Nordic

Ærteprotein bruger virksomheden også selv, da Ota har lanceret fire middagsretter med ærteprotein, frikadeller, bolognese, falafel og chili non carne.

- Det er nogle fine produkter, som vi forventer os en del af, siger Christian Bring.

Crispy Food Nordic oplever i øvrigt også udfordringer med at rekruttere arbejdskraft og har lige nu flere ledige stillinger i Nakskov blandt andet i både produktionen og administrationen.

- Vi har udfordringer med at rekruttere, og vi kan sikkert også blive bedre til det. Men overordnet har vi haft en god udvikling på hele fabrikken og på medarbejdersiden. Vi står stærkere og mere konkurrencedygtige, end vi gjorde for bare to-tre år siden, siger Christian Bring.

  • nakskov_mill_foods
    Christian Bring, direktør i Crispy Food Nordic, som består af Nakskov Mill Foods i Nakskov og Crispy Food i Gørlev, mærker i den grad det høje omkostningsniveau i samfundet. Foto: Claus Hansen
  • nakskov_mill_foods2
    På Nakskov Mill Foods produceres en række knasende morgenmadsprodukter, som direktør Christian Bring her viser eksempler på. Foto: Claus Hansen
Annonce
Erhverv

Scandlines sætter passagerrekord - men resultatet falder

Annonce
Annonce
Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Guldborgsund

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Lolland

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt

Skole

Sidste skoledag uden fadæser: Fans, karameller og love

Lolland

Lokale museer er lettede over ny reform: Mister ikke tilskud

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t

Annonce
Annonce
Sport

Flere tusinde børn indtager byen: - Det er rekord i år

Indland

Sort røg: Brand hos Novo Nordisk kan ses på 30 kms afstand

Indland

Ni ud af ti danskere modtog sireneadvarsel på mobilen

112

Tysker på afveje: Cyklede på Farøbroen

Rødby

Lukker Netto i en måned: Men giver kunderne unik mulighed

Udland

Kendt tryllekunstner beskyldes for seksuelle overgreb

Erhverv

Scandlines sætter passagerrekord - men resultatet falder