Annonce
Femern

FØRSTE UBEMANDEDE BUTIK ÅBNET

Den nye butik bliver især brugt i aftentimerne og de tidlige morgentimer. Foto: Jan Knudsen
Let-Køb i Kramnitze har åbnet ny ubemandet afdeling i Tunnelbyen. Den ubemandede butik er den første på Lolland-Falster og er blandt kun fem på landsplan.

RØDBYHAVN: Let-Køb i Kramnitze har udvidet forretningen med en ny afdeling i Tunnelby ved Rødbyhavn. Den nye butik er døgnåbnet og ubemandet, og den er blandt kun fem på landsplan.

Butikken er indrettet i en skibscontainer, og al adgang for kunderne sker via mobilen. Efter en testperiode er der indenfor de sidste to uger blevet åbnet mere og mere op i butikken.

- Det var også for at se, om de kan finde ud af det. Hvor mange gange går kassen ned og alle de her små finurligheder, der kan være på sådan et teknisk apparat, når alting foregår elektronisk, og der ikke skal være nogen her, fortæller Janne Hansen, der har Let-Køb i Kramnitze og nu også i Tunnelby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det, der var filosofien bag, var at gøre det lettere for vores medarbejdere, fortæller Jens Thornager, der hos konsortiet FLC har ansvaret for tunnelbyen eller FLC Village.

Jeg startede med at rejse til Kramnitze for at være lidt tættere på Femern-projektet, fordi jeg ville være med. Det har været en lang proces, men nu er den her, og nu skal vi bare se fremad.

Janne Hansen
Adgang til butikken sker på mobilen via scanning af en qr-kode og brug af MitID eller NemID. Herefter kan man betale med kort ved selvbetjeningskassen. Foto: Jan Knudsen

I butikken er der plads til et begrænset udvalg på butikshylderne.

- Jeg går og lurer lidt på, hvad det er, de trækker ned af hylderne, og så er det jo bare det, vi skal have, fortæller Janne Hansen, der, når Let-Køb i Kramnitze lukker, sørger for at fylde op i den nye butik.

- Jeg er her tit om aftenen, hvor de har fri, hvor jeg lige får en dialog med dem om, hvad de kunne tænke sig, og hvad der mangler. Der var nogle, der ville have hele plader med chokolade, så får vi lige det, fortsætter hun.

Det er primært øl, sodavand med sukker og forskellige snacks, der er på hylderne, da tunnelarbejderne får tre måltider om dagen i tunnelbyens kantiner.

- Derfor bærer containeren heller ikke præg af mad. De får, hvad de skal have. Men der er lidt toastbrød og pølser til, hvis man nu ikke lige kunne lide det, der blev serveret, fortæller Janne Hansen.

I fremtiden bliver det ikke kun arbejderne i Tunnelby, der får adgang til den nye butik. Området foran butikken arbejder man hos konsortiet FLC, der har tunnelbyen, på at gøre offentligt.

Det er især slik, chips, sodavand med sukker og om aftenen øl, er ryger igennem kasseapparatet. Foto: Jan Knudsen

Selvom der ikke er nogen bemanding i butikken, og den kun overvåges via videoovervågning, har der ikke været nogle problemer med svind eller andet i dagligvarebutikken.

- Der er 100 procent disciplin derinde. Det er helt vanvittigt. Jeg har lige stået og rost dem til Jens (Thornager red.). Selv i prøveperioden, hvis kassen gik ned, og de ikke kunne handle, var de så disciplinerede, at de satte tingene på plads. Jens og jeg har begge været i Bordershoppen med Scandlines, og der kaster man bare tingene, hvor man når til. Jeg bliver så benovet hver gang, jeg kommer ind, og der slet ikke er noget, der skal ryddes op eller ligger forkert. Det er ret imponerende, fortæller Janne Hansen.

I Kramnitze vil det betyde, at Janne Hansen får mulighed for at købe større varepartier ind, og at der kommer omsætning udenfor sommerhussæsonen.

- Det her vil jo give os luft i økonomien om vinteren, fortæller Janne Hansen.

Den ubemandede butik har været undervejs allerede siden januar, men leveringsforsinkelser og andet har gjort, at den har været længe undervejs. Butikken i Tunnelby opfylder også et stort ønske hos Kramnitzekøbmanden.

- Jeg startede med at rejse til Kramnitze for at være lidt tættere på Femern-projektet, fordi jeg ville være med. Det har været en lang proces, men nu er den her, og nu skal vi bare se fremad, fortæller Janne Hansen.

 • RØD ubemandet dagligvarebutik 5
  Den nye butik bliver især brugt i aftentimerne og de tidlige morgentimer. Foto: Jan Knudsen
 • RØD ubemandet dagligvarebutik 3
  Adgang til butikken sker på mobilen via scanning af en qr-kode og brug af MitID eller NemID. Herefter kan man betale med kort ved selvbetjeningskassen. Foto: Jan Knudsen
 • RØD ubemandet dagligvarebutik 7
  Det er især slik, chips, sodavand med sukker og om aftenen øl, er ryger igennem kasseapparatet. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Jobbet er fundet: Pernille fik op til 25 konkrete jobtilbud

Lolland-Falster

Danmarks største forhandler overtager to lokale forretninger

Lolland

Dansk tv-kendis: Sydhavsøerne har det hele

Sport

De skal sikre Danmark EM-succes

Guldborgsund

Alvorlig ulykke: Person i kritisk tilstand fløjet væk

Lolland

Kæmpe nedtur efter afsløringer: Forlader alle poster

Guldborgsund

Efter tronskifte: Nu melder kongehuset ud om lokal protektion

Guldborgsund

Store trafikale udfordringer forude: Varer til november

Guldborgsund

Stor redningsøvelse ud for Gedser

112

Mand kørt på sygehuset efter kraftig brand

Politik

Trækker sig kort før valg: "Jeg kan ikke mere"

112

Lang formiddag: Tunnellen var spærret

Kultur

Får 20 millioner til særligt kunst-projekt

112

Politiet skød efter flugtbilist: Nu er der faldet dom

112

38-årig idømmes forvaring for drabet på Mia Skadhauge Stevn

Politik

Pia Kjærsgaard: Det må ikke ske igen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Torben måtte lukke sin elskede bod: - Det gør mig så ked af det

112

Tre betingede frakendelser: Kørte 100 km/t i 50-zone

Lokal nyt

Har du styr på din stemme? Tag vores kandidattest her

Lolland

Kommunen siger nej - men de nægter at give op: Har es i ærmet

Nykøbing

Stort talent: Prestigefuld hæder til 18-årige Laurits

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub