Annonce
Femern

Tunnelfolk i alle værelser

Carsten Johannessen har nu gang i den store suppegryde: Hans nuværende gæster er mere til suppe og salat end stegt flæsk og persillesovs og tarteletter. Foto: Jan Knudsen

Der er ikke så stor efterspørgsel på de klassiske danske hvide kogte kartofler - men derimod på masser af suppe.

SÆDINGE - Jeg har ikke haft en fridag siden 14. juli.

Det siger Carsten Johannessen, der driver Hotel E4 ved Sædinge sammen med sin kone Susanne.

Den travle hotelejer ser glad ud, samtidig med at han fortæller om sine syv dages arbejde om ugen: Hotellet er fuldt booket af Fehmarn Belt Contractors, og alle 33 værelser besat af dem, der laver moler og graver ud til arbejdshavn til den kommende Femern Bælt-forbindelse.

- Vi trives med det, siger Carsten Johannessen om arbejdet med det internationale publikum: Her er blandt andet bulgarere, lettere, skotter og folk fra Wales.

Gravefolkene arbejder på skift, så der er hele tiden nogle, der sover. Og så er der andre, der skal have mad - morgenmad, frokost eller aftensmad. Eller en madboks med på arbejde.

- Vi har etableret et anretterkøkken, så de hele tiden kan tage det fra køleskabet, de gerne vil have.

Med til investeringene til tunnelbyggerne er også et motionsrum - sådan ét kræver arbejdsgiveren, der er adgang til. Desuden er også internetforbindelserne inde på hotellet opgraderet, så der kan streames film, og så der kan skypes med dem derhjemme.

Normalt ville Hotel E4 nu have aktuelle tilbud om tarteletspisning og gang i selskaberne. Men det går slet ikke i øjeblikket på grund af corona-restriktionerne.

- Og dem, vi har boende nu, er ikke meget til tarteletter, siger Carsten Johannessen.

I stedet er det suppefolk, og det har givet hotellets chefkok - det er også Carsten, lejlighed til at forsøge sig med blandt andet bønnesuppe. Og så står kogte katofler lavere i kurs end dem, der har været i fritøsen eller på panden.

Aftalen med FBC løber foreløbig til ind i januar, men Carsten Johannessen er ikke bekymret:

- Generelt tales der jo om mangel på lokal overnatningskapacitet fra januar på 800-1.000 senge.

Hotel E4 har investeret i en buffet, så gæsterne i højere grad selv kan bestemme, hvad de vil spise. Foto: Jan Knudsen
  • Carsten Johannessen har nu gang i den store suppegryde: Hans nuværende gæster er mere til suppe og salat end stegt flæsk og persillesovs og tarteletter. Foto: Jan Knudsen
  • Hotel E4 har investeret i en buffet, så gæsterne i højere grad selv kan bestemme, hvad de vil spise. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Femern

Medie: 41-årig dræbt i ulykke på Femern-byggeplads

Annonce
Annonce
Dølle

Claus må "skjule sin identitet": - Jeg blev ked af det, da jeg hørte det

Sport

Så skete det endelig - Nykøbing FC tog en kæmpe skalp

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

Dølle

Musikken sætter gang i festen: - Vi kommer fra Døllefjelde-Musse ...

112

21-årigs sindssyge kørsel: Vaskeægte vanvid

Dølle

Nu er den væk: Hvad betyder det for Dølle?

Dølle

Mette sælger dem, men hvem i alverden køber dem i maj?

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Lokal nyt

Regionsråds-politiker bryder med sit parti

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

Indland

Rusland advarer Danmark: Det vil blive gengældt

112

Niels-Christian blev jagtet gennem mark: Så brød helvede løs

Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Annonce
Annonce
Dølle

Tilfreds Dølle-formand: Det overrasker mig

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Indland

86.000 danskere er afhængige

112

Fik slag i hovedet på marken

Dølle

- De kalder mig da Tine Tiskone

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Guldborgsund

René fordobler overskuddet