Annonce
Guldborgsund

Drømmer om at skabe kæmpe veteranbiltræf på Lolland

Lolland-Falsters Veteranklub har hen over de seneste mange somre arrangeret havnetræf i Sakskøbing for veterankøretøjer. Nu gælder det et kæmpe træf efter tysk inspiration. Arkivfoto: Lise Ravnkilde
Et kæmpe veterantræf er under opsejling i Sakskøbings centrum. Med tysk inspiration drømmer Lolland-Falsters Veteran Klub om at skabe et tilbagevendende arrangement med op mod 1.000 køretøjer og mere end 10.000 gæster.

SAKSKØBING: I de seneste måneder er der på en række møder mellem Lolland-Falsters Veteran Klub og Sakskøbing Handelsstandsforening skabt en helt ny idé om at omdanne Sakskøbing til et mekka af spændende og flotte skinnende køretøjer den anden lørdag i maj.

Kigger efter frugtfestival

- Og ikke kun i 2024. Planen er at lave et event, der skal gentages lige som de meget velbesøgte frugtfestivaler i Sakskøbing. Jeg tror, at vi - hvis alle aftaler kommer i hus - måske kan nærme os frugtfestivalens besøgstal omkring de 20.000 gæster.

Sådan lyder det forventningsfuldt fra idémand Carsten Andersen på vegne af Lolland-Falsters Veteran Klub om det kommende træf, hvor ejere af veteran- og klassiske køretøjer sætter hinanden stævne i en by, der hen over de seneste ni somre har lagt arealer til de lokale havnetræf på tirsdage med ofte langt over 100 deltagende køretøjer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Går efter 1.000 køretøjer

- Vi er sikre på, at Sakskøbing kan og vil løfte denne her opgave sammen med os. Vi kan se, at der både er vilje og evner til at klare så stor en opgave, som vi kan se frem til, og når vi ikke de 800 eller 1.000 køretøjer i år, så lærer vi noget, så det kan vokse. Jeg glæder mig til, at vi også kan offentliggøre, hvem der skal stå for den officielle åbning, hvor tambourkorpset fylder gaderne med glad musik, og vi ser biler og motorcykler fylde de mange gader, der planlægges at lægge asfalt til træffet, fortæller Carsten Andersen.

Han henviser til den lille tyske by Burg, hvor et par enkelte veteran-entusiaster for små 20 år siden startede et arrangement op, der i 2023 samlede hele 631 køretøjer med mere end 25 år på bagen på torvet og i den indre nordtyske by.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Op mod 15.000 i Burg

Men sjovest af alt, så siger de tyske arrangører, at de har regnet sig frem til et gæstetal på mellem 13.000 og 15.000.

Carsten Andersen, idémand til Saxine-biler

- Men sjovest af alt, så siger de tyske arrangører, at de har regnet sig frem til et gæstetal på mellem 13.000 og 15.000, mens bymidten var lukket for anden trafik end veterankøretøjer, forklarer Carsten Andersen om den nordtyske inspiration.

Hen over de seneste år har flere og flere medlemmer af Lolland-Falster Veteran Klub deltaget i træffet i Burg, og det er med inspiration herfra, at en idé om et lollandsk træf med navnet Saxine-biler har taget form.

Kort om Saxine-biler

  • Man kan læse mere om det kommende træf for veterankøretøjer i Sakskøbing på facebooksiden Saxine-biler og på hjemmesiden www.saxine-biler.dk.
  • Det er også her, man vil kunne tilmelde sig med sit køretøj, som skal være mindst 25 år gammelt, og både busser, lastbiler, knallerter, biler og flere andre typer køretøjer er mere end velkomne. 
  • Det bliver gratis at deltage i Saxine-biler - både for køretøjerne og gæsterne - og det er Sakskøbings smilende vandtårn "Saxine", der har inspireret til navnet. 
  • Bag Saxine-biler står lokale aktører i Sakskøbing Handelsstandsforening, Sakskøbing Tambourkorps & Brass Band samt Lolland-Falsters Veteran Klub.
  • Lolland-Falsters Veteran Klub blev stiftet den 13. februar 1991 og samler ejere og andre, der har interesse i veterankøretøjer - uanset om de har to, tre, fire eller flere hjul.
  • veteraner på havnen (1)
    Lolland-Falsters Veteranklub har hen over de seneste mange somre arrangeret havnetræf i Sakskøbing for veterankøretøjer. Nu gælder det et kæmpe træf efter tysk inspiration. Arkivfoto: Lise Ravnkilde
Annonce
Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Lolland

Ny ejer vil realisere kæmpe ferieby på Lolland

112

Hurtig indsats: Bilbrand slukket før brandvæsnet nåede frem

Indland

Randers Kommune kræver knap 120 millioner fra Nordic Waste

112

271 taget i fartkontroller

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Lokal nyt

Lægemangel: Det står værst til i vores region

Sport

NFC-talent fik første startplads på landsholdet i dansk sejr

Lolland

Lokal forfatter nomineret til fornem pris

Indland

Medicin kan sætte turbo på nedbrydelsen af PFAS i kroppen

Vejret

DMI udsender varsel: Færgeafgange aflyst

Vejret

Voldsomt vejr på vej: Orkanstød rammer om under 24 timer

Guldborgsund

Nu er det afgjort: De skal bygge sygehusets nye sengebygning

Indland

Første gang i over et årti faldt salget

Lokal nyt

Andre golfklubber drukner - men her holder de åbent

Annonce
Annonce
112

Sigtet for voldtægtsforsøg og vold: Nu er 40-årig bag tremmer

Sport

Ærlig Cecilie Greve: - Det resultat kan vi godt leve med

Sport

NFC henter tårnhøj spiller i Hillerød

Femern

Nu har Femern-projektet nået lærlinge-milepæl

Lolland

Syrebombe smidt på Bjarnes museum

Sport

Skadesramte NFH pressede formstærke Ikast

Lokal nyt

Pengeregn over Lolland-Falster: Kvart milliard udbetalt