Annonce
Guldborgsund

Forårsklipning og altervin

Prøvesmagning af Væggerløse Sogns hjemmebryggede altervin. Den er stadig til den lidt for søde side, er der enighed om i vinlauget, så den kommer tilbage på lageret i et til to år endnu. Foto: Anders Knudsen

Væggerløse Sogns portvinsbrygning blev testet af vinlauget.

VÆGGERLØSE Vinstokken "græder" i næsten en uge, når grensaksen lægger sit forårssnit. Barskt ser det ud, men det er den slags brutalitet, der skal til, når man vil have sunde stokke og masser af druer.

Det vil vinlauget i Væggerløse Sogn, og derfor tog medlemmerne i denne uge fat med saksene på brygmester Martin Iversens anvisning.

Hos Iversen i Væggerløse Håndbryg rundt om hjørnet ligger dette års høst fra præstegårdshaven allerede og udvikler sig. Og det var da heller ikke kun arbejde, lauget var på i forårssolen. Brygget af portvin - med ambitioner om at blive til altervin - skulle prøvesmages.

- Det er lidt til den søde side endnu, mener laugmedlem Oluf Hauerslev, der møder opbakning til den holdning i gruppen.

Men det er der råd for, forklarer Martin Iversen, som i samarbejde med sognepræst Anders Martin Lauritsen har som målsætning at skænke den hjemmegjorte altervin første søndag i advent.

- Lige nu er den meget sød og rød. Men når jeg har mishandlet den i et til to år til, får den nøddetoner og brune nuancer, der kommer til at klæde den godt, lover Martin Iversen.

Der er jo ikke hverken et eller to år til første søndag i advent, så mon ikke brygmesteren og præsten kommer til at lægge arm om udskænkningsdatoen?

Under alle omstændigheder kræver Fødevarestyrelsen en bunke papirarbejde, før vinen må skænkes til kirkens gæster. Et job, Anders Martin Lauritsen er frisk på at gå til, mens druerne ligger og udvikler sig videre.

Dette års høst af flotte og sygdomsfri præstegårdsdruer rakte til ni liter portvin, og det svarer ret præcist til et års forbrug i Væggerløse Kirke.

Der er plads til flere medlemmer af vinlauget, hvis nogen skulle have tid og lyst.

Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
  • Prøvesmagning af Væggerløse Sogns hjemmebryggede altervin. Den er stadig til den lidt for søde side, er der enighed om i vinlauget, så den kommer tilbage på lageret i et til to år endnu. Foto: Anders Knudsen
  • Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
  • Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
  • Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
  • Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
  • Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
  • Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
  • Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
  • Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
  • Brygmester Martin Iversen går forrest med grensaksen og viser vinlaugets medlemmer, hvordan forårssnittet skal lægges. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Dølle

Claus må "skjule sin identitet": - Jeg blev ked af det, da jeg hørte det

Dølle

Musikken sætter gang i festen: - Vi kommer fra Døllefjelde-Musse ...

Annonce
Annonce
Dølle

Claus må "skjule sin identitet": - Jeg blev ked af det, da jeg hørte det

Sport

Så skete det endelig - Nykøbing FC tog en kæmpe skalp

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

Dølle

Musikken sætter gang i festen: - Vi kommer fra Døllefjelde-Musse ...

112

21-årigs sindssyge kørsel: Vaskeægte vanvid

Dølle

Nu er den væk: Hvad betyder det for Dølle?

Dølle

Mette sælger dem, men hvem i alverden køber dem i maj?

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Lokal nyt

Regionsråds-politiker bryder med sit parti

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

Indland

Rusland advarer Danmark: Det vil blive gengældt

112

Niels-Christian blev jagtet gennem mark: Så brød helvede løs

Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Annonce
Annonce
Dølle

Tilfreds Dølle-formand: Det overrasker mig

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Indland

86.000 danskere er afhængige

112

Fik slag i hovedet på marken

Dølle

- De kalder mig da Tine Tiskone

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Guldborgsund

René fordobler overskuddet