Annonce
Guldborgsund

Glæde og frustration før åbning

Den sidste rengøring. Don "Pepe" Shelby og personalet på Café Delias glæder sig til at få besøg af siddende kunder igen. Foto: Flemming K. Karlsen

Der var travlt med de sidste forberedelser hos flere lokale restauranter forud for gensyn med siddende gæster.

MARIELYST Dagen i dag er en festdag for mange restauranter, caféer og andre serveringssteder. Fra og med i dag er det atter tilladt for dem at have spisende og drikkende gæster både ude og inde.

Ganske vist stadig med visse restriktioner - blandt andet krav om coronapas ved indendørs servering, arealkrav og så det omstridte krav om, at gæster ved indendørs servering skal bestille bord mindst en halv time i forvejen.

Men selv om der altså stadig er krav, der skal overholdes af hensyn til risikoen for coronasmitte, så er det glæden, der er den fremherskende følelse hos flere at de restauratører, Folketidende talte med i Marielyst i går.

- Vi er bare glade for at kunne komme i gang igen. Vi er klar til at åbne, og jeg forventer også, at der kommer rigtig mange gæster, så vi glæder os og er spændte, lød det eksempelvis fra Amalie Beck På Larsens Plads på Marielyst Torv, mens forårssolen bragede ned fra en skyfri himmel udenfor.

Overfor hos Café Delias glæder Don Shelby sig også til at kunne byde de siddende kunder velkommen igen efter en længere periode med takeaway.

- Vi har ventet længe på at kunne åbne igen, og vi har allerede fået mange reservationer indendørs. Jeg tror, vi får et stort rykind, og vi har allerede bestillinger, der går helt frem til 28. maj.

- Vi har manglet det her med, at folk kan komme og sidde ned og nyde et glas vin eller andet. Der er en kæmpe forskel på at have åbent for siddende gæster i forhold til takeaway, siger han med tanke på indtjeningsmulighederne.

- Men det bliver positivt. Alle her glæder sig, fastslår han og tilføjer samtidig, at man naturligvis overholder restriktionerne i forhold til genåbningen.

Knap så positivt ser Michael Larsen fra Mom's Diner på situationen, da Folketidende kigger forbi ved middagstid.

Michael Larsen fra Mom's Diner havde svært ved at finde ud af, hvordan han skulle tolke coronarestriktionerne i forhold til den fysiske indretning på dineren. Foto: Flemming K. Karlsen

Hvad er retningslinjerne?

- Vi prøver febrilsk at finde ud af, hvad retningslinjerne er for os. Hvor mange gæster må der være herinde? Hvor tæt må folk sidde, hvis de sidder med ryggen til hinanden?

- For hvis ikke de må det, er der ingen grund til, at vi åbner, siger Michael Larsen frustreret med henvisning til, at spisestedets møblement er fastgjort på en måde, så det ikke sådan uden videre er til at løfte op og lige flytte en halv meter til den ene eller anden side.

- Vi har stadig åbent for takeaway, og det er også godt nok, men det er jo ikke noget, vi tjener ret mange penge på, lyder det fra Michael Larsen, mens der arbejdes på at komme igennem til myndighedernes coronahotline i håb om at få svar på nogle af de mange spørgsmål.

Han forstår heller ikke meget af myndighedernes krav om, at man skal bestille bord mindst 30 minutter før, hvis man vil spise indenfor.

- Det har ikke noget med virkeligheden at gøre. Men nu har vi fået lavet det sådan, at de kan bestille, og så kan de sidde udenfor ved vores varmelamper en halv time, inden de kommer ind.

Hos Schou's på Bøtøvej tæt ved torvet, der både har slagter, diner transportable og restaurant, har Søren Schou også travlt. Men her fylder genåbningen af restauranten ikke helt så meget som hos de andre endnu. Schou's har nemlig besluttet at vente med at slå dørene op for siddende gæster til på onsdag - altså om en uge.

- Vi kunne ikke nå at få det hele klar til at åbne før, men vi glæder os som alle andre, og så håber vi, at 30 minutters-reservationsreglen og coronapasset måske forsvinder lidt igen. Men vi kan godt mærke, at folk gerne vil ud at spise igen. Vi har allerede mange bookinger, fortæller han.

Tilbage på Larsens Plads glæder Amalie Beck sig over, at de må holde åbent frem til klokken 23 - dog med sidste servering klokken 22.

- Det giver lige lidt ekstra. Sidste år, da vi gik fra at skulle lukke klokken 24 til klokken 22, kunne vi virkelig mærke det, for det betød, at der var færre kunder de sidste timer. Jeg tror, at mange blev hjemme i stedet, fortæller hun.

I dag ser verden anderledes lys ud. Hun og personalet forventer en travl dag med kunder fra samme sekund, dørene bliver slået op igen.

- Jeg ved, at der er nogle stykker af vores kunder, som har taget fri fra arbejde for at kunne være klar, når vi åbner. Jeg kan godt mærke på folk, at de glæder sig til at komme ud igen, siger Amalie Beck.

Der var tomt ved bordene foran Larsens Plads i går. I dag ser billedet formentlig noget anderledes ud. Foto: Flemming K. Karlsen
  • Den sidste rengøring. Don "Pepe" Shelby og personalet på Café Delias glæder sig til at få besøg af siddende kunder igen. Foto: Flemming K. Karlsen
  • Michael Larsen fra Mom's Diner havde svært ved at finde ud af, hvordan han skulle tolke coronarestriktionerne i forhold til den fysiske indretning på dineren. Foto: Flemming K. Karlsen
  • Der var tomt ved bordene foran Larsens Plads i går. I dag ser billedet formentlig noget anderledes ud. Foto: Flemming K. Karlsen
Annonce
Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Guldborgsund

Legendarisk kromutter: - Jeg har absolut ingen planer om at stoppe

Annonce
Annonce
Maribo

Frygter kolde radiatorer: Umuligt at levere nok varme

Guldborgsund

Legendarisk kromutter: - Jeg har absolut ingen planer om at stoppe

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Lolland

På Lolland dumper hver tredje elev i 9. klasse dansk og matematik

Dølle

Sådan gik det: Dølle-formandens dom over et uforudsigeligt marked

Guldborgsund

Gert gennemførte sit monster-projekt

Dølle

Galningen fra Give har en Dølle-brandert på ønskelisten

Dølle

Benhårde Berit trods stenkast: Det er jeg altså ikke bange for

Vejret

DMI: Mandag bliver våd, men så kommer forårssolen

Indland

DSB varsler forsinkelser og aflyste tog mandag morgen

Indland

Notat afslører stor forskel på adgang til behandling med ny kræftmedicin

Kultur

Grøn melder udsolgt i halvdelen af årets koncertbyer

Guldborgsund

Musiker og komponist Peter Abrahamsen er død

Lolland

Så er foråret skudt i gang

Dølle

Masser af mennesker og traktortræk

Annonce
Annonce
Dølle

Anemone havde styr på fars prutter: Tyven var Preben Pølsesnak

Guldborgsund

Koster 26 millioner årligt: - Det er åbenlyst uretfærdigt

Dølle

Timelang kø: Nu har Dølle truffet en beslutning

Dølle

Lørdag på Dølle: Fra Keld og Hilda til Daze

Dølle

Regn skabte smat på pladsen - men nu skinner solen igen

Dølle

Politiets status: Masseslagsmål og trusler på Dølle

Dølle

Siden 1980: Preben har aldrig misset et eneste Dølle