GEDSER: - Vi glæder os til, at der kommer mere gang i Gedser igen, siger Lea Friedstrup fra Købmandsgården. Fremover skal hun drive restauranten på Gedser lystbådehavn, der skifter navn til Bramgåsen sammen med kokken Jemmi Bertoletti.
- Han kommer til at stå for maden og jeg skal klare alt det udenom. Det kan jeg godt nå ved siden af min fodterapi, siger Lea Friedstrup, der også driver Købmandsgården sammen med sin mand, Flemming Friedstrup Lind. Han skal fortsat koncentrere sig om at brygge øl der.
Den nye restaurant vil præsentere sin gæster for et fire-fem retters menukort med nyt nordisk mad lavet fra bunden. Lea Friedstrup nævner i den forbindelse, at hun glæder sig over, at der også kommer gang i Gedser Røgeri igen. Derfra forventer hun og kokken at kunne sætte fisk på menu'en. Gode lokale råvarer kommer i det hele taget til at spille en hovedrolle.
- Jemmi har arbejdet på forskellige restauranter på Marielyst og havde en drøm om at skabe sit eget kvalitetsprodukt. Nu gør vi det sammen. At have en kok med på den her måde betyder også, at han ikke bare lige kan smutte, så vi skal stå med alle udfordringer med rekruttering, lyder det.
Stadig en god kop kaffe
Najaden har tidligere været et sted, hvor lokale kom forbi bare for at få en kop kaffe og nyde solnedgangen. Det bliver også muligt fremover, lover Friedstrup.
- Ja, der kommer til at være et element af café, hvor vi serverer lækker barista kaffe fra, siger hun.
Restaurantens priser til at følge kvaliteten.
- Den kommer lidt deropad, men det bliver ikke michelinpriser, understreger Lea Friedstrup, der allerede var interesseret i stedet, da det kom til salg.
Lea Friedstrup, BramgåsenDen kommer lidt deropad, men det bliver ikke michelinpriser.
- Vi hørte på den, men var enige om, at det var for dyrt. Nu fik vi den pris, vi ville give, siger den nyudklækkede restaurantejer.
Nu gør vi noget
Lea Friedstrup forventer, at Bramgåsen, efterhånden som højsæsonen nærmer sig, vil holde åbent til både frokost og aften hver dag. Stedet har allerede sit første selskab i ordrebogen og ser frem til også at holde julefrokoster.
- Nu gør vi noget ved det kulinariske niveau hernede. Så håber vi, kommunen følger op på de planer, vi har set om forskønnelse, slutter hun.
Restauranten slår dørene op første gang med en reception 2. april fra klokken 14-16.