Torvets Pølser holder åbent sidste gang 29. december.
NYKØBING En mand kommer målrettet gående mod Torvets Pølser med sin aldrende far lidt efter sig.
- Nå far, skal du have en ristet?
Det var et retorisk spørgsmål, kan man forstå. Selvfølgelig skulle han det. De er ikke fra byen, men når de har besøgt Nykøbing, har de altid været forbi Torvets Pølser.
- Jeg har fået ristede pølser her, siden jeg var så lille, at jeg ikke kunne kigge op over disken. Nu er vi kommet forbi for at få en sidste pølse her fra boden, inden den lukker, siger han, der ikke har lyst til at få sit navn i avisen.
Tiden er ved at løbe ud for Torvets Pølser i Nykøbing, som mange kender den. Søren Rasmussen, der har stået bag disken i 25 år og ejet boden i de seneste 15 år, deler de sidste pølser og bøfsandwich ud 29. december.
Det vil ske med en god mavefornemmelse, for det bliver begyndelsen på en ny epoke og et nyt job, som han dog ikke kender mere til endnu. Men det bliver også vemodigt, siger han.
- Mange kommer ikke kun for at købe mad. De kommer også for at lette deres hjerte. Jeg har i tidens løb fulgt med i mange familier, og jeg har fulgt livets gang, når en mand eller kone er gået bort. Jeg vil savne snakken og de mange stamkunder. Og det gør mig i virkeligheden rigtig glad, for det må betyde, at vi har gjort noget rigtigt, siger han.
Identisk menu
Men først skal han igennem juledagene, og de bliver travle, siger han. Rigtig mange skal ud og have de sidste gaver.
Og egentlig bliver der travlt hvert år på denne tid, men han kan mærke, at mange gerne vil forbi og have en sidste snak.
Det bliver dog ikke et fuldstændigt farvel til en pølsebod på Torvet. For Billies Milkshake og Icecream på Torvet 17 overtager driften fra Søren Rasmussen samt navnet "Torvets Pølser".
De vil derfor byde på en identisk menu, og de arbejder også på at få fronten af butikken til at ligne en gammeldags pølsebod.
- Maden skal være fuldstændig som før. Det er det eneste rigtige, siger ejer Christian Andersen.
Den nye Torvets Pølser åbner 3. januar.