Annonce
Guldborgsund

Studerende hjælper med fødevarerne

37 studerende og ni virksomheder var mødt op til startskuddet på Food Days Sjælland i Katedralskolens festsal. Foto: Martin S Poulsen

Madspild og udvikling af sunde færdigretter på programmet for Food Days Sjælland.

NYKØBING Frysepizzaer og boller i karry på køl udgjorde for ikke så længe siden rygraden i danskernes forbrug af færdigretter. Men nu efterspørger forbrugerne sunde, velsmagende og klimavenlige færdigretter, der i mange tilfælde også gerne må være vegetariske.

Det er nye tider for fødevareproducenterne. Den stigende efterspørgsel efter færdigretter og fødevarer generelt, der lever op til den moderne forbrugers krav, har åbnet nye muligheder for producenterne. Men de små og mellemstore fødevareproducenter har ikke altid blik for at udnytte de nye muligheder bedst muligt. Studerende kan hjælpe virksomhederne med at udvikle og markedsføre nye produkter.

De studerende og virksomhederne netværkede fra starten gennem et par teambuildingsøvelser. Foto: Martin S Poulsen

Efterlyste idéer

Derfor skød rådgivningsvirksomheden Agro Business Park tirsdag i Katedralskolens festsal sin fjerde Food Days Sjælland i gang. Her var 37 studerende og ni virksomheder med 10 konkrete businesscases mødt op for at komme hinanden nærmere til et kick off-event. Hver virksomhed holdt et oplæg, hvor virksomheden fortalte om lige præcis de udfordringer, den står med, og hvilke cases eller idéer, den gerne vil have de studerendes hjælp til at udvikle. Det giver de studerende praktisk erfaring, som de kan bruge videre i deres karriere.

- For de studerende er dagen også en oplagt mulighed for at få et nyt netværk. Det er selve meningen med det. Der er allerede en studerende, der er kommet op til mig og har fortalt, at hun nu havde fundet en praktikplads blandt virksomhederne, fortæller Heidi Høy Dyrholm, der er projektleder hos Agro Business Park.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sten fra kirsebær

De fleste af virksomhedernes problemstillinger handler om at reducere spild og skabe nye varer af det, der ellers ville være restprodukter fra produktionen.

En af virksomhederne, der var med på dagen, var Engvang Frugt på Stevns. Dens restprodukter kan blandt andet være sten og skræl fra kirsebær.

- Det er rigtig interessant for os, hvis noget af det, som man i dag bare smider ud, kan blive til noget nyt. Her tilfører de studerende en masse spændende idéer og innovation, som vi kan bruge til nye produkter, siger direktør Annelise Nielsen fra Engvang Frugt.

Udviklingen af en mere bæredygtig fødevareproduktion rummer ifølge Heidi Høy Dyrholm nogle interessante perspektiver for virksomheders udvikling.

- Der tales jo rigtig meget om, at vi skal passe på Jordens ressourcer. Det her er det konkrete arbejde, der kan være med til at løse det. Kan vi bruge nogle ressourcer, som i dag faktisk er skrald, og få det til at blive til noget nyt og anderledes, så gør vi noget godt for virksomhedens bundlinje og for vores klode, fortæller Heidi Høy Dyrholm.

De studerende skal nu ud i virksomhederne for de næste måneder at arbejde tæt sammen med dem om udviklingen af nye fødevareprodukter. Bedste case kåres til december.

  • 37 studerende og ni virksomheder var mødt op til startskuddet på Food Days Sjælland i Katedralskolens festsal. Foto: Martin S Poulsen
  • De studerende og virksomhederne netværkede fra starten gennem et par teambuildingsøvelser. Foto: Martin S Poulsen
Annonce
Dølle

Sådan gik det: Dølle-formandens dom over et uforudsigeligt marked

Guldborgsund

Gert gennemførte sit monster-projekt

Annonce
Annonce
Dølle

Sådan gik det: Dølle-formandens dom over et uforudsigeligt marked

Dølle

Galningen fra Give har en Dølle-brandert på ønskelisten

Guldborgsund

Gert gennemførte sit monster-projekt

Kultur

Grøn melder udsolgt i halvdelen af årets koncertbyer

Guldborgsund

Musiker og komponist Peter Abrahamsen er død

Dølle

Benhårde Berit trods stenkast: Det er jeg altså ikke bange for

Dølle

Anemone havde styr på fars prutter: Tyven var Preben Pølsesnak

Guldborgsund

Koster 26 millioner årligt: - Det er åbenlyst uretfærdigt

Dølle

Lørdag på Dølle: Fra Keld og Hilda til Daze

Lolland

Så er foråret skudt i gang

Dølle

Politiets status: Masseslagsmål og trusler på Dølle

Dølle

Siden 1980: Preben har aldrig misset et eneste Dølle

Dølle

Regn skabte smat på pladsen - men nu skinner solen igen

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

Dølle

Masser af mennesker og traktortræk

Annonce
Annonce
Dølle

Næsten historisk: - En af de dage med allerflest i teltet

Dølle

Musikken sætter gang i festen: - Vi kommer fra Døllefjelde-Musse ...

Dølle

Timelang kø: Nu har Dølle truffet en beslutning

Dølle

Ørkenens døtre og Mario Sisters glæder sig: - Vi har varmet lidt op hjemmefra

Nykøbing

Jubel i Nykøbing: Nyslået Lotto-millionær

Dølle

Nu er den væk: Hvad betyder det for Dølle?

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?