Annonce
Indland

Efter 14 års ventetid får Noma sin tredje michelinstjerne

Kokken René Redzepi, der står bag restaurant Noma, kan nu kalde sig indehaver af tre michelinstjerner. (Arkivfoto) Foto: Thibault Savary/Ritzau Scanpix

Noma er gået fra to til tre michelinstjerner. Imens kan Kong Hans Kælder glæde sig over stjerne nummer to.

Restaurant Noma i København har for første gang nogensinde fået tre michelinstjerner.

Det står klart efter mandagens afsløring af Michelinguiden for lande i Norden i Stavanger i Norge.

Dermed blev Noma mandagens store nyhed. Restauranten har på trods af gentagne forudsigelser om, at den ville få den tredje stjerne, og flere kåringer som verdens bedste restaurant, holdt sig på to stjerner siden 2007.

Danmark har således to trestjernede michelinrestauranter. Den anden er Geranium i København, som har fået lov til at beholde sine tre stjerner.

Køkkenchef René Redzepi, der står bag restauranten, var i Norge ved mandagens michelinuddeling.

- Jeg er virkelig overrasket. Det har været 14 års ventetid, siger han.

Han takker samtidig både nuværende og tidligere samarbejdspartnere på Noma.

- I de gode stunder deler vi alting, og i de svære tider kommer vi igennem det sammen, siger han.

I en pressemeddelelse om de danske stjerner skriver Michelinguiden om Nomas hattrick:

- Med et team og en kulinarisk oplevelse, der fremstår stærkere end nogensinde efter nedlukningerne, når Noma toppen af verdensgastronomien.

- Restaurantens tætte forbindelse til naturen og holistiske tilgang resulterer i kreative og komplekse retter baseret på usædvanlige, sæsonprægede ingredienser.

Der er omkring 130 restauranter i verden, som i øjeblikket har tre michelinstjerner.

Mandagens michelinuddeling har også budt på en anden stor nyhed. Nemlig at restaurant Kong Hans Kælder i København for første gang er gået fra én til to michelinstjerner.

Kong Hans Kælder modtog den første michelinstjerne i 1983 som den første restaurant i Danmark.

Restauranten er den eneste nye tostjernede restaurant i årets nordiske guide.

- Med luksuriøse ingredienser og en rig smag, forankret i det franske køkken, formår Mark Lundgaard at sætte et distinkt præg på fuldendte, moderne retter, skriver Michelinguiden i en pressemeddelelse.

Samtidig får fire nye restauranter én stjerne i årets guide.

Det drejer sig om The Samuel i Hellerup, Substans i Aarhus, Syttende i Sønderborg og Lyst i Vejle.

I alt har 27 danske restauranter - inklusiv Færøerne - i år fået 38 stjerner.

  • DENMARK-GASTRONOMY-RESTAURANT-FOOD-DRINK
    Kokken René Redzepi, der står bag restaurant Noma, kan nu kalde sig indehaver af tre michelinstjerner. (Arkivfoto) Foto: Thibault Savary/Ritzau Scanpix
Annonce
Indland

86.000 danskere er afhængige

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Gerts vilde døgn: - Det er 24 timer i helvede

Dølle

Claus må "skjule sin identitet": - Jeg blev ked af det, da jeg hørte det

Dølle

Siden 1980: Preben har aldrig misset et eneste Dølle

Dølle

Musikken sætter gang i festen: - Vi kommer fra Døllefjelde-Musse ...

Sport

Så skete det endelig - Nykøbing FC tog en kæmpe skalp

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

112

21-årigs sindssyge kørsel: Vaskeægte vanvid

Dølle

Nu er den væk: Hvad betyder det for Dølle?

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?

Lokal nyt

Regionsråds-politiker bryder med sit parti

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

Dølle

Mette sælger dem, men hvem i alverden køber dem i maj?

Indland

Rusland advarer Danmark: Det vil blive gengældt

Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing

Annonce
Annonce
112

Niels-Christian blev jagtet gennem mark: Så brød helvede løs

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

112

Fik slag i hovedet på marken

Dølle

Tilfreds Dølle-formand: Det overrasker mig

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Guldborgsund

René fordobler overskuddet