Det er helt fortjent, at Noma efter et år som nummer to igen kan kalde sig verdens bedste restaurant.
Det vurderer redaktøren for Den Danske Spiseguide, Bent Christensen, der selv var tilstede i den britiske hovedstad, da Restaurant Magazine uddelte den prestigefyldte titel mandag aften.
- Der var et meget lille antal stemmer sidste år, som gjorde, at Noma måtte afgive titlen, siger Bent Christensen til Ritzau.
Ifølge Bent Christensen har René Redzepis restaurant det seneste års tid bare lånt titlen ud til spanske El Celler de Can Roca, der nu igen er at finde på andenpladsen.
- De har ikke har gjort noget specifikt for at komme tilbage. De er kørt med det samme gode arbejde, som de plejer, siger Bent Christensen.
- Noma er ikke færdig med at udvikle sig. Selvom de skulle være endt som nummer tre på listen, så ville de ikke ændre deres måde at arbejde på, siger redaktøren.
Længere nede på listen finder man Østerbro-restauranten Geranium, der sidste år blev stemt ind på 45.-pladsen, og som i år er avanceret tre pladser til 42.-pladsen.
- De kunne efter min mening godt have fortjent at være rykket længere frem på listen. Men alene det at rykke frem på listen er godt gået, siger Bent Christensen.
- Jeg havde selv troet, at de havde taget et større hop. Det gjorde de ikke, men de gør det også knaldgodt. Det er helt sikkert. Alene det at være på listen er helt fantastisk, tilføjer han.
Kigger Bent Christensen på dette års liste over de 50 bedste restauranter i verden, så mener han, at det fremover bliver meget sværere for nordiske restauranter at komme på listen.
- Der er en fantastisk fokus på sydamerikanske og japanske restauranter, som slet ikke er buldret lige så meget frem, som de kommer til fremover, vurderer han.
- Der kommer til at blive en overvægt af restauranter fra de fjerne lande, hvor det i dag i stedet mest er restauranter fra Europa, som er på listen, siger Bent Christensen.
/ritzau/