Annonce
Indland

Mere end hver fjerde kvitter kødet mindst en gang om ugen

Hver femte dansker kvitter kød, fjerkræ og fisk mindst én dag om ugen, mens 8,2 procent spiser kødløst mindst tre dage om ugen. Det viser en ny undersøgelse fra Coop Analyse og Dansk Vegetarisk Forening. Foto: /ritzau/Miriam Dalsgaard

De sidste fem år har danskerne skåret ned på kødindtaget. Det skyldes klima og dyrevelfærd, mener forsker.

Mere end hver fjerde dansker kvitter kød, fjerkræ og fisk mindst én dag om ugen. Heriblandt er 8,2 procent, der spiser kødløst mindst tre dage om ugen.

Det viser en ny undersøgelse fra Coop Analyse og Dansk Vegetarisk Forening.

Undersøgelsen er repræsentativ, foretaget i august måned og baseret på svar fra 1010 personer, oplyser Dansk Vegetarisk Forening.

Ifølge seniorrådgiver ved DTU Fødevareinstituttet Sisse Fagt findes der ingen store undersøgelser af kødspisning og vegetarisme i Danmark. Hun mener også, at man skal kigge på den nye undersøgelse med forbehold.

- Deltagerne kan have en stor interesse i emnet, og derfor kan tallene være højere, end hvad virkeligheden er. Det vil være bedre at lave en befolkningsundersøgelse på et bredt udsnit af befolkningen, siger hun.

Sisse Fagt mener desuden, at det ikke er et særsyn, at mange danskere holder sig fra kødet en dag om ugen.

- Vi ved fra nationale kostundersøgelser, at der er dage, hvor man ikke spiser kød. Hvis du spiser en ostemad til morgen, en suppe til frokost og nupper nogle brødmadder til aften, fordi du ikke orkede at lave mad, har du haft en kødløs dag. Det er bare ikke nødvendigvis som følge af et bevidst valg, siger hun.

Ifølge Sisse Fagt er der meget, der påvirker, hvilke typer mad vi kommer i munden.

Eksempelvis oplevede Danmark indtil 2013 en stigning i kødindtaget på grund af populære proteinrige diæter som atkins, paleo og low carb-bølgen.

De seneste fem år er der en tendens til, at det er gået i den anden retning, mener hun, og det skyldes en større bevidsthed om køds rolle for klimaet samt flere film om kødindustrien og dyrevelfærd.

Ifølge analysechef Lars Aarup, Coop, er salget af kød faldet med en til halvanden procent om året siden 2011.

  • Grøntsager
    Hver femte dansker kvitter kød, fjerkræ og fisk mindst én dag om ugen, mens 8,2 procent spiser kødløst mindst tre dage om ugen. Det viser en ny undersøgelse fra Coop Analyse og Dansk Vegetarisk Forening. Foto: /ritzau/Miriam Dalsgaard
Annonce
Indland

Danmark skal gøre kræftkampen kunstigt intelligent

112

22-årig sigtet for drabsforsøg efter knivstikkeri

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Usikkerhed om omdiskuteret præstegård: Køber er sprunget fra

Guldborgsund

Lokale projekter får millioner fra fond: - Vi er meget glade og beærede

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

Madens Folkemøde

Ø-formand ”scoutede” på folkemøde

Vejret

Nu er sommeren her: Så varmt bliver det på LF

Lokal nyt

Glad formand: - Det er noget, jeg virkelig har kæmpet for i mange år

Maribo

Renoveringskapløb: Flere huse ramt af råd

Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

112

Bagagen lugtede mistænkeligt - og det var der en grund til

Indland

Danmark skal gøre kræftkampen kunstigt intelligent

Lokal nyt

Ny aftale sikrer over to milliarder kroner mere til sundhed

112

Brand i Næstved sender ikke længere røg ind over beboelsesområde

Sport

Nye tørre tæsk til chanceløse Nykøbing FC

Guldborgsund

Frank fra Kastaniegaarden til topmøde

Guldborgsund

Simon Hansen ser tabte forældre

Annonce
Annonce
Lolland

Kommunalt forslag betyder store udgifter for husejere

Guldborgsund

Nyt samarbejde? Kan ikke sige så meget konkret endnu

Guldborgsund

Holger Schou er pissehamrende stolt

Maribo

Karen Margrethe druknede i vandmasserne

Nordfalster

- Jeg bliver så harm over, at det bliver ødelagt for dem, der gør noget for andre

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem

Lolland

Skybrud kan ramme folkemøde: Vi har beredskabet klar