Annonce
Indland

Minister på eksportfremstød: Michelin-succes giver omtale

Tidligere mandag blev der blev uddelt michelinstjerner i Københavns Rådhus. Foto: Scanpix/Philip Davali

To danske restauranter fik mandag deres første michelinstjerne ved en uddeling i Københavns Rådhus.

Michelinstjerner spiller en afgørende rolle i at sætte "Danmark på det gastronomiske verdenskort år efter år".

Sådan lyder det fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), der er på eksportfremstød sammen med fødevarebranchen i De Forenede Arabiske Emirater.

Han er meget tilfreds efter mandagens uddeling af michelinstjerner, der betyder, at Danmark i alt har 26 restauranter med stjerner.

- Jeg er fantastisk stolt over, at vi har restauranter i Danmark, der har så højt et niveau, og så er jeg glad for at se, at vi fortsætter udviklingen med flere stjerner til Danmark, siger han.

- Der er et enormt potentiale i gastronomiturismen, men også i det at få løftet madkvaliteten bredt i Danmark.

Restauranterne Jordnær i Gentofte og MeMu i Vejle får en stjerne for første gang i årets guide.

Sådanne succeshistorier kan sagtens bruges på et eksportfremstød som det i De Forenede Arabiske Emirater, fortæller ministeren.

- Det, at man har en bæredygtig fødevareproduktion også på helt oppe på topgastronominiveau, er noget, der skaber omtale af Danmark, og det lader verden sig inspirere af, siger Esben Lunde Larsen.

I 2018 vil regeringen komme med en gastronomisk strategi for Danmark.

Den vil både orientere sig mod den brede befolkning og topgastronomien, og her er guiden "supervigtig", mener ministeren.

- Der et meget, meget stort segment af turister, der orienterer sig imod michelinrestauranter.

- Derudover er guiden vigtig, fordi den giver vores dygtige kokke anerkendelse for deres arbejde, og det er en vigtig drivkraft for dem, siger ministeren.

Endnu ønsker ministeren dog ikke at løfte yderligere detaljer for gastro-strategien.

I februar afleverede et ekspertudvalg af kokke og branchefolk en række anbefalinger til regeringen med det mål, at Danmark skal blive "et globalt centrum for gastronomi".

Her lød anbefalingerne, at Danmark skulle øge fokus på markedsføring af gastronomi i udlandet, oprette et nyt stort event med fokus på dansk mad og give børn mere uddannelse i madspild.

  • Nordisk Michelin Guide offentliggøres på Københavns rådhus
    Tidligere mandag blev der blev uddelt michelinstjerner i Københavns Rådhus. Foto: Scanpix/Philip Davali
Annonce
Indland

86.000 danskere er afhængige

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Annonce
Annonce
Lolland

Efterlyser hundeejere: - Man kan virkelig gøre en forskel

112

Det lokale politi får nyt våben: Se det her

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Indland

86.000 danskere er afhængige

Dølle

Dølle-formandens insider tips: Undgå disse tidspunkter

Guldborgsund

René fordobler overskuddet

Lolland-Falster

Refa-formand forarget: - Hvordan pokker kan de drive en virksomhed på den måde?

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

112

Snuppet med stor mængde narko: Skjult i hemmelige rum i bilen

Politik

Dansk minister afbryder 1. maj-tale

Lolland

Vil afværge lokal katastrofe: - Der er et kæmpe arbejde foran os

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Guldborgsund

Fagforeninger på 1. maj: Vi drukner i vores egen succes

Annonce
Annonce
Politik

Lollik bliver spidskandidat

Guldborgsund

Kampfly spottet over Falster: Her er forklaringen

Lolland

Utæt pakning stopper færge

Erhverv

Scandlines skifter ud i direktionen: Her er de nye navne

Dølle

Politiet opfordrer før Dølle: - Lad være med det

Sport

Overrasket Kielstrup efter drama:  - For fanden da. Vi er i semifinalen

Lokal nyt

Melder tæt på udsolgt