Kager i supermarkedernes montrer er ofte dybfrostvarer, der blev produceret for flere måneder siden.
De lækre kager i supermarkedernes montrer er ofte dybfrostvarer, der blev produceret med tilsætningsstoffer og pynt på fabrikker for flere måneder siden.
Mens mange ved, at kanelstængerne, snegle og andet wienerbrød er frossent industrikage, der er leveret frossent fra industrien og opbagt i butikkerne, er det formentligt kun de færreste, der ved, at konditorkagerne kommer fra samme sted: Fabrik og frost.
Det skriver 24timer.
- Alle tørkager - lige på nær gulerodskagen og trøflerne - er fra dybfryseren og fra leverandører.
Så klar var indrømmelsen fra Kvicklys bagerekspeditrice, da 24timer under dække af at være lækkersulten forbruger viste interesse for hendes sortiment af frugttærter, snitter, nøddehorn, kajkager, muffins, napoleonshatte, cupcakes - og så videre.
Omfanget ryster Hardy Kristensen, der er formand for Bager og Konditormestre i Danmark, BKD.
- Det holder jo altså ikke over for forbrugerne, at frisk ikke er frisk, men at det er kommet så vidt, overrasker mig. Det, som jeg er mest rystet over, er, hvor lidt de her kager har været i nærheden af de rene råvarer, siger han til 24timer.
Og det kan være svært at få oplyst, hvilke ingredienser, kagerne faktisk indeholder, viser 24timers besøg i butikkerne. Ingen steder var det muligt at få en udtømmende liste over ingredienser.
/ritzau/