Annonce
Kultur

Slående lighed er ikke nok

Ligheden mellem virkelighedens Gøg & Gokke, og Steve Coogan og John C. Reilly er fantastisk. Desværre er det ikke nok til for alvor at gøre Jon S. Bairds film interessant. Foto: United International Pictures

FILMANMELDELSE: Folketidende giver tre ud af seks stjerner.

I 1937 lå verden for komikerparret Gøg & Gokkes fødder. Publikum elskede den lille enfoldige Gøg og den tykke selv-overvurderede Gokke, og det samme publikum bestormede alverdens biografteatre for at more sig over løjerne.

Ganske anderledes ser det ud for Stan Laurel og Oliver Hardy, som var de to komikeres borgerlige navne, 16 år senere, hvor de begiver sig ud på en større turné i England og Skotland. De store teatre og de luksuriøse hoteller er fortid. Men hvad værre er - det er publikum også.

Tilbage er kun håbet om et comeback via en farce om Robin Hood, som en engelsk producent løseligt har givet tilsagn om. Filmen bliver naturligvis aldrig til noget. Men takket være hårdt arbejde på de britiske scener og medvirken i reklamefilm begynder publikum at vende tilbage. Men så kniber det med, at helbredet kan følge med.

Det er i grove træk handlingen i Jon S. Bairds film "Gøg & Gokke", som rammer de danske biografer i dag. En fri gendigtning over verdens største komikerpars op- og nedture, som der er blevet slået stort på tromme for op til premieren. Og som oven i købet er blevet indlemmet som et tilbud fra Biografklub Danmark. Men som desværre ikke helt kan leve op til forventningerne.

Bevares - skuespillet fejler intet fra Steve Coogan og John C. Reilly, som ligner Gøg og Gokke på en prik såvel i udseende som i deres ageren. Men selvom undertegnede tilhører generationen, der er opflasket med Gøg & Gokke-film i fjernsynet gennem hele barndommen, har jeg svært ved at holde interessen fangen filmen igennem.

"Jeg vil savne os, når vi stopper", siger Gokke til Gøg i slutningen af filmen. Hvilket skal bekræfte os publikum i vores antagelse af, at der ikke længere fandtes en Stan Laurel og en Oliver Hardy. At de var blevet ét med deres karakterer - at Gøg & Gokke havde overtaget deres personligheder.

Filmen forbliver for mig den gamle kliché "le klovn - græd hjerte", og det er der jo ikke så meget nyt eller interessant i. Og hvad værre er, så ender "Gøg & Gokke - Historien om verdens største komikerpar" med at blive en film om mange forspildte muligheder.

"Gøg & Gokke - Historien om verdens største komikerpar".
Instruktør: Jon S. Baird.
Medvirkende: Steve Coogan, John C. Reilly, med flere.
Spilletid: 97 minutter. Premiere torsdag 25/4 - Biografklub Danmark.

  • Ligheden mellem virkelighedens Gøg & Gokke, og Steve Coogan og John C. Reilly er fantastisk. Desværre er det ikke nok til for alvor at gøre Jon S. Bairds film interessant. Foto: United International Pictures
Annonce
Annonce
Annonce
Dølle

Claus må "skjule sin identitet": - Jeg blev ked af det, da jeg hørte det

Sport

Så skete det endelig - Nykøbing FC tog en kæmpe skalp

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

Dølle

Musikken sætter gang i festen: - Vi kommer fra Døllefjelde-Musse ...

112

21-årigs sindssyge kørsel: Vaskeægte vanvid

Dølle

Nu er den væk: Hvad betyder det for Dølle?

Dølle

Mette sælger dem, men hvem i alverden køber dem i maj?

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Lokal nyt

Regionsråds-politiker bryder med sit parti

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

Indland

Rusland advarer Danmark: Det vil blive gengældt

112

Niels-Christian blev jagtet gennem mark: Så brød helvede løs

Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Annonce
Annonce
Dølle

Tilfreds Dølle-formand: Det overrasker mig

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Indland

86.000 danskere er afhængige

112

Fik slag i hovedet på marken

Dølle

- De kalder mig da Tine Tiskone

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Guldborgsund

René fordobler overskuddet